Retiren de la venda una truita de patates envasada per casos de botulisme

El producte del Grupo Palacios es comercialitza a Ametller Origen, Condis, DIA, Carrefour i Eroski, entre d'altres


  • Comparteix:

Imatge del producte / Foto: Grupo Palacios

Imatge del producte / Foto: Grupo Palacios

El Grup Palacios ha anunciat la retirada de la seva truita de patates per casos de botulisme i ha demanat als consumidors que hagin adquirit aquest producte que no el consumeixin i el tornin a l'establiment on el van comprar. En un comunicat, l'empresa explica que ha pres aquesta decisió per 'precaució' i que aturarà per ara la seva fabricació, a la planta de Mudrian (Segòvia). Així mateix, Palacios assenyala que les instal·lacions de l'empresa s'han inspeccionat en quatre ocasions i els resultats han estat favorables. La truita s'ha distribuït a través de supermercats com Alcampo, Chef Select, Eroski, Unide, Consum, DIA, Ametller Origen, Condis, El Corte Inglés, Carrefour, Alipende, Grupo IFA i Rikissimo.

L'empresa s'ha remès també a una nota de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) en què assenyala que "no s'ha pogut establir una evidència, ni en els productes ni els processos, que relacionin causa i efecte" amb els casos confirmats de botulisme.

En un comunicat, Palacios assegura que de manera regular duu a terme anàlisis de control per detectar la possible presència de 'Clostridium botulinum' i de toxina botulínica i que formen part del procés per "reforçar la seguretat dels seus productes" i "sense que en cap cas s'hagi detectat el patogen, ni les seves toxines, en cap dels seus productes".

La companyia també ha lamentat aquest episodi i ha explicat que està col·laborant amb les autoritats sanitàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.