Litúrgia i cultura popular s'abracen per retre homenatge al màrtir Cugat

La moixiganga i una ballada de sardana han precedit la tradicional l'ofrena


  • Comparteix:

L'ofrena al màrtir Cugat és un acte tradicional que commemora cada 27 de juliol la figura del sant que dona nom a la ciutat. El ball de de la moixiganga, a càrrec del Grup Mediterrània i que representa escenes de la Passió de Crist, ha precedit aquest acte solemne que es fa davant de les relíquies de Cugat, que reposen al Claustre del Monestir. Enguany, a més, amb motiu de la capitalitat de la sardana, s'hi ha fet una ballada d'aquesta dansa catalana.

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Emili Marlès, ha reivindicat la figura de Sant Cugat, de qui ha dit que va ser "el primer màrtir conegut de l'església de Barcelona". "Va ser un 'influencer'", ha reivindicat.

La moixiganga

Aquesta dansa representa escenes de la Passió de Crist: la presentació de Jesús al poble, la flagel·lació, la coronació amb espines, el camí cap al Calvari, la crucifixió, la mort en creu, la baixada de la creu, la sepultura i, finalment, la resurrecció


Emili Marlès

Sant Cugat va ser el primer màrtir conegut de l'església de Barcelona. Va ser un 'influencer'! Aquí sempre hem tingut les relíquies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.