Què hi fa el llibre d'un santcugatenc a la nova pel·lícula 'Barbie'?

En una de les seqüències del film nord-americà hi apareix l'obra del divulgador i escriptor Joan Anton Català


  • Comparteix:

Imatge de la seqüència del film on apareix el llibre del santcugatenc Joan Anton Català / Foto: Cedida

Imatge de la seqüència del film on apareix el llibre del santcugatenc Joan Anton Català / Foto: Cedida

La pel·lícula 'Barbie' s'ha convertit en el fenomen del moment i, per descomptat, d'aquest estiu. Feia molt de temps que un film no irrompia amb la força que ho està fent l'obra dirigida per la nord-americana Greta Gerwig que, a més de batre rècords de recaptació arreu del planeta, ha tocat amb la tecla per captar l'atenció de xics i grans. I, tot plegat, amb la presència d'un símbol santcugatenc a la pel·lícula, que apareix en una seqüència gràcies a l'actor català Sergi Cervera. Cervera, que fa deu anys va marxar als Estats Units per buscar-hi feina, surt al film com a figurant extra i, la particularitat, és que ho fa llegint 'Una breu i atzarosa història de la vida', el llibre del divulgador científic i escriptor santcugatenc Joan Anton Català.

La història és ben curiosa i, el cert és que, segons ha explicat Català a Cugat Mèdia, "tot es va forjar de forma totalment improvisada". Tant és així que el divulgador santcugatenc se'n va adonar després de la gravació, quan Cervera va compartir amb ell una imatge amb el llibre durant la sessió de filmació per missatge privat i li va demanar que no la fes pública fins que la pel·lícula no sortís a la llum.

Durant l'enregistrament de diverses escenes del film, les quals van dur-se a terme ara fa un any, l'actor justament estava llegint el llibre de Català i, des de la direcció de la pel·lícula, que volien que sortís a l'escena llegint, van accedir al fet que ho fes amb el que, en aquells moments, era la seva lectura habitual.

Català s'ha mostrat entusiasmat amb el detall i ha explicat que, tot i que la seva obra només apareix durant uns segons i és pràcticament impossible de detectar-la a simple vista, "és un record que guardarà per a tota la vida". De la mateixa manera, Cervera i Català han aprofitat les xarxes socials per fer bullir un tema que ha cridat l'atenció, tant dels fans i seguidors incondicionals de 'Barbie', com dels curiosos que també han gaudit d'un dels films de l'any.





Joan Anton Català

El llibre és poc visible a la seqüència, però jo li dono molt més valor al fet que un gran actor com és en Sergi Cervera tingués el detall de llegir la meva obra, i més en un moment com aquest.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.