Sant Cugat guanya un nou espai de vianants amb la reobertura de l'avinguda d'Anselm Clavé

L'actuació, que ha durat nou mesos, inclou el carrer a l'eix de vianants del nucli antic


Temes relacionats

Així avancen les obres de vianantització de l'avinguda d'Anselm Clavé ( 9/nov/22)


  • Comparteix:

L'avinguda de Josep Anselm Clavé ha reobert aquest dilluns com a carrer de vianants després de nou mesos d'obres, dins el termini previst. L'actuació, que ha afectat 1.450 metres quadrats amb un cost de 880.000 euros, ha permès la vianantització en plataforma única i amb control d'accés al trànsit com a la resta de l'eix de vianants. La remodelació ha inclòs la plantació de nou arbrat, la substitució de l'enllumenat públic, la incorporació de mobiliari urbà i la renovació i millora de les xarxes de clavegueram, aigua, gas i telefonia.

La vianantització d'aquesta via ha comportat canvis en la mobilitat. Amb l'inici de les actuacions, el carrer del Torrent de la Bomba va canviar de sentit en direcció al passeig de Lluís Companys. Un canvi que es mantindrà ara que han finalitzat les obres. Per l'avinguda de Josep Anselm Clavé només podran passar els cotxes dels veïns de la zona. Cáceres Arquitectura signa el projecte de l'obra i CiC3 n'ha fet l'execució.

La nova avinguda presenta una imatge singular típica de centre històric gràcies ala pedra natural que s'ha usat. A més, per facilitar l'accés a les persones amb discapacitats visuals s'han marcat visualment i tàctil els itineraris accessibles. A banda de mobiliari i aparcaments per a bicis, s'ha embellit l'espai amb la plantació d'aurons i freixes per disposar d'ombra.

Una vegada finalitzades les obres, la Companyia Aigües de Sabadell ha detectat una fuita d'aigua, no imputable a les obres de remodelació, a l'antiga canonada que creua el municipi. Aquest fet obligarà a aixecar el paviment d'un tram del carrer per procedir a la reparació d’aquesta avaria. Està previst que les obres de reparació de la canonada comencin el 14 d'agost.

L'alcalde Josep Maria Vallès i el regidor d'Urbanisme Àngel Pedrós han visitat el resultat de les obres aquesta setmana. Per a Vallès, 'la vianantització representa un pas endavant en la pacificació de l'entorn i la dignificació dels carrers del nucli antic i dona un millor accés a un equipament tan important com el Teatre La Unió'. Per la seva banda, el president de La Unió, David Pujol, ha considerat que l'obra "facilitarà l'accés dels santcugatencs al teatre" i que "la pacificació del centre de la ciutat és fantàstica".

L'objectiu de la vianantització de l'avinguda és restringir l'accés dels vehicles privats. Això sí, els cotxes i motos dels residents o amb una plaça d'aparcament sí podran accedir-hi. Els afectats rebran una carta de l'Ajuntament informant-los de com donar d'alta el vehicle per accedir al carrer. Un semàfor regularà l'accés i en cas que l'usuari no tingui permís, una càmera identificarà la matrícula i podrà multar al conductor. Hi haurà un període d'adaptació fins que el veïnat hagi fet els tràmits.

Com veuen els comerços la vianantització del carrer?

La vianantització d'Anselm Clavé, també, afecta de retruc els comerços locals i Cugat Mèdia ha parlat amb els vuit comerços oberts dels 12 que es troben al carrer. Tant el propietari de Vapotienda, Pablo Coba, com la comerciant de Poodles & Co, Verònica Ayuso, han remarcat que els seus clients arriben en vehicle privat. "Haurem de parlar en mig any, per veure si podem recuperar els clients que venen de fora", ha explicat Coba.

La resta de comerciants coincideixen que s'han d'esperar uns mesos abans d'extreure conclusions. Des de la immobiliària Cugatcasas, Montse Susil, ha explicat que "és massa d'hora per valorar l'impacte que tindrà en el nostre comerç". La venedora de Arreglos, Pilar Cerezo i el director de la ScD Academy, Daniel Curto, estan d'acord que estèticament, el carrer ha millorat molt. En aquesta línia, l'alcalde ha considerat que el nou espai serà positiu per al comerç local. "Els carrers de vianants conviden a badar i parar-se davant els locals".



Josep Maria Vallès

Estem molt contents de com ha quedat aquesta remodelació i vianantització d'Anselm Clavé, que aparentment sembla que hem eixamplat el carrer, però el fet que estigui tot al mateix nivell sembla més gran.

David Pujol

Sembla que el carrer sigui més ample, ja sigui per als veïns, per passejar o per venir a La Unió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.