Sant Cugat tanca un juliol amb pics de calor de rècord però menys càlid que el de 2022

En 27 dels 31 dies del mes, la temperatura ha superat els 30 graus, amb el rècord de 40,9 graus el 18 de juliol


  • Comparteix:

Una dona protegint-se del sol amb un paraigua a la rambla del Celler / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Una dona protegint-se del sol amb un paraigua a la rambla del Celler / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Sant Cugat ha tancat el mes de juliol amb 27 dels 31 dies amb temperatures superiors als 30 ºC. El 18 de juliol, a més, es va igualar el rècord de temperatura registrada a la ciutat, amb un pic de 40,9 graus. Tot i això, la temperatura mitjana ha estat menys càlida que la del juliol passat, quan Sant Cugat va registrar un dels mesos més calorosos de la seva història amb 27,5 ºC de mitjana. Enguany, la mitjana ha estat de 26,2 graus. Amb aquestes xifres, i segons dades del Meteocat, aquest és el quart juliol més calorós al municipi des que hi ha registres, només superat pel juliol de 2006, el de 2015 i el de l'any passat.




Malgrat que el juliol d'enguany ha registrat el pic de calor de 40,9 graus, en el mateix període de l'any passat es va produir una de les onades de calor més persistents mesurades a Catalunya amb més de dues setmanes de calor superior a la normal. Tot i que la màxima temperatura va ser de 37,5 ºC, aquesta persistència de calor va provocar que la temperatura mitjana del juliol de 2022 sigui superior a la d'enguany.

Per altra banda, la temperatura mínima d'aquest juliol ha estat superior a la de l'any passat. Mentre que el juliol de fa un any va registrar una mitjana de temperatures mínimes de 20,4 graus, enguany ha estat de 21,1 ºC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.