L'eufòria de veure el Papa

Cugat Mèdia t'explica la trobada dels joves santcugatencs a Lisboa durant la Jornada Mundial de Joventut


  • Comparteix:

El Papa Francesc saludant amb un cartell de fons de joves santcugatencs/ Foto: Cedida

El Papa Francesc saludant amb un cartell de fons de joves santcugatencs/ Foto: Cedida

Somriures que retornen a casa després de dies de celebració, festivitats i comunió amb fidels d'altres cultures i regions d'arreu del món. Això representen els més de 650 joves de la parròquia de Sant Cugat, de Valldoreix i Mira-sol que han participat en la Jornada Mundial de Joventut (JMJ) a Lisboa i on van veure molt a prop el Papa Francesc. L'esdeveniment se celebra cada quatre anys i enguany ha aplegat prop d'un milió i mig de catòlics per compartir els valors del cristianisme i fer activitats lúdiques. L'ajornament per la pandèmia ha estat un factor clau per a la participació massiva.

Durant aquesta setmana, Lisboa s'ha omplert d'activitats per als joves que han assistit a l'esdeveniment. Des de torneigs esportius de vòlei platja, concerts a l'Estádio da Luz -on juga com a local el SL Benfica de futbol-, concerts de música electrònica a càrrec de membres de l'església i les misses amb el mateix pontífex han estat moments de gresca per als joves catòlics de Sant Cugat.

El rector de la parròquia, Emili Marlés, qui també es va desplaçar per viure les jornades a Lisboa, ha explicat a Cugat Mèdia que estar tant a prop del Papa va emocionar molts dels seguidors de la fe cristiana. "És una persona molt important en la vida de moltes persones i per als joves és un goig veure'l", ha afirmat Marlés.

La pròxima Jornada Mundial de Joventut se celebrarà d'aquí a quatre anys a l'Àsia. El papa Francesc va anunciar que el següent esdeveniment es farà a Seül en el 2027. La proximitat geogràfica amb Portugal va permetre un desplaçament massiu dels santcugatencs fins a les JMJ, per això, és probable que menys fidels de la ciutat puguin viatjar fins a Corea del Sud a causa de la distància, segons Marlès.

No obstant això, la parròquia de Sant Cugat fa cada estiu un esdeveniment propi per al col·lectiu de joves. L'any passat van visitar Palestina i per al 2024 ja tenen planejat fer l'estada a Roma.







Emili Marlès

Jo he estat a un metre del papa. Vaig veure com unes càmeres en una porta i era on dormia. Vam ser dels primers en veure'l.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.