Superada la primera onada de calor d'aquest estiu a Sant Cugat

Les temperatures baixen a partir d'aquest divendres després de viure la primera nit tòrrida de l'any a la ciutat


  • Comparteix:

S'acaba la primera onada de calor de l'any a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

S'acaba la primera onada de calor de l'any a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La primera onada de calor finalitza aquest divendres i segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les temperatures començaran a baixar a Sant Cugat i a tot el país aquest cap de setmana. Des de dilluns passat, les temperatures màximes han rondat els 40 ºC a la ciutat i aquesta onada de calor també ha deixat la primera nit tòrrida de l'any. Malgrat el descens de les temperatures, l'avís per risc d'incendi i les conseqüents restriccions continuarà vigent fins demà. Aquesta setmana de calor intensa ha deixat algunes dades.

Una onada de calor sense màxims històrics a la ciutat

Durant aquesta setmana, les màximes han superat els 38 graus cada dia i la calor ha estat molt sostinguda, tot i que no hi ha hagut un pic de calor a la ciutat com el del passat juliol. La temperatura mitjana s'ha situat cada dia al voltant dels 30 ºC amb un màxim de 32 ºC de mitjana el dimecres, i les mínimes han estat gairebé cada dia fregant els 25.

La primera nit tòrrida de l'any

Les temperatures mínimes s'han donat a la nit i a primera hora del matí i aquestes també s'han mantingut sostingudament elevades. De fet, la nit de dimarts a dimecres d'aquesta setmana ha estat la primera nit tòrrida de l'any a la ciutat, amb mínimes a l'estació meteorològia del CAR de 25,7 ºC. La resta, com la majoria de l'estiu, han estat al voltant dels 24.

Descens de les temperatures a partir de divendres i durant el cap de setmana

Segons les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya les màximes només fregaran els 30 ºC a Sant Cugat aquest cap de setmana i diumenge s'espera pluja i temperatures inferiors als 25 ºC. De fet aquest divendres l'alerta per calor ja ha baixat al nivell 1 sobre 6, fet que desactiva la gratuïtat de les piscines municipals per als santcugatencs.

Es manté el risc d'incendi

Sant Cugat és un dels municipis catalans que es troben en risc alt o extrem d'incendi forestal. Les restriccions al municipi per prevenció de focs es mantenen, com a mínim, fins dissabte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.