La campanya 'todos.es' del Ministeri d'Indústria arriba avui a Sant Cugat per apropar l'ús d'Internet


  • Comparteix:

Fins el 30 d'abril, es podrà aprendre a utilitzar l'ordinador i Internet a la Casa de Cultura

Fins el 30 d'abril, es podrà aprendre a utilitzar l'ordinador i Internet a la Casa de Cultura

La Casa de Cultura acull des d'avui i fins el 30 d'abril sessions didàctiques per acostar l'ús d'Internet i de les noves tecnologies als col·lectius que més pateixen l'anomenada 'fractura digital'. Es tracta d'una campanya del Ministeri d'Indústria que, sota el nom de 'todos.es', pretén fer Internet més fàcil i assequible per a tothom.

La finalitat d'aquesta campanya del Ministeri d'Indústria, que arribarà a 3.500 municipis de tot l'Estat, és convèncer tots els ciutadans que Internet és útil i fàcil de fer servir. A través de diverses sessions didàctiques, conduïdes per educadors especialitzats, s'intenta arribar a aquells sectors socials que, com la gent gran, viuen majoritàriament al marge de la 'societat digital'.

Així ho ha explicat la coordinadora a Catalunya de la campanya 'todos.es', Lluïsa Pérez, en declaracions al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora.

Lluïsa Pérez

'Todos.es' és una campanya del Ministeri d'Indústria per apropar i promoure internet entre aquells col·lectius fins ara marginats del món digital, com ara la gent gran, els immigrants o les persones amb deficiències psíquiques.


La campanya es concreta en 16 aules fixes i 8 mòbils que aniran recorrent totes les províncies de l'Estat. A cada aula hi ha 30 ordinadors amb connexió de banda ampla i amb tutors especialitzats que facilitaran els coneixements més bàsics d'Internet, com per exemple enviar correus electrònics.

Des de l'equip de govern, la regidora d'Acció Cívica i Igualtat, Marta Subirà, s'ha mostrat molt satisfeta pel fet que aquesta campanya visiti Sant Cugat i ha afegit que iniciatives com aquesta encaixen dins del pla municipal Connecta't@santcugat.

Marta Subirà

Quan el Ministeri ens ho va proposar, de seguida vam dir que sí. Una de les línies estratègiques del pla Connecta't@santcugat és desenvolupar plans de formació pels sectors més al marge de la societat de la informació.


Recordem que la campanya està especialment dirigida a aquells col·lectius que mai s'han posat davant d'un ordinador o que encara no coneixen com funciona Internet, amb l'objectiu d'ajudar-los a vèncer les pors i les reticències.

Les sessions es faran fins el 30 d'abril a la Casa de Cultura, de 9 del matí a 2 de la tarda i de 4 a 9 del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.