Sant Cugat enceta el curs 23-24 amb 17.700 alumnes, el 44% en centres públics

El descens de natalitat continua, baixen les ràtios a i3 i s'afegeix un grup bolet a l'escola Pi d'en Xandri


Temes relacionats

Iolanda Segura (USTEC): 'Que no s'hagi tancat un acord amb Educació ni revertit les retallades és inadmissible' ( 5/set/23)

Nou retard en la instal·lació dels mòduls de la Mirada, que finalment no arriben aquest divendres (31/ago/23)


  • Comparteix:

Alumnes de l'escola Joan Maragall / Foto: Cugat Mèdia

Alumnes de l'escola Joan Maragall / Foto: Cugat Mèdia

Més de 17.000 alumnes d'educació infantil, primària i secundària donaran la benvinguda aquest dimecres al nou curs escolar a Sant Cugat. La xifra és lleugerament inferior a la del curs passat, tot i que les dades encara són provisionals. Els centres públics són els que més alumnes acullen (7.854), seguits dels concertats (6.359) i els privats (3.509). Enguany, una de les principals novetats és la baixada de la ràtio a infantil 3 a les escoles públiques, que passa de 22 a 20 alumnes per classe.

ben


A l'educació primària la principal novetat és que s'obre una tercera línia a 3r de primària a l'escola Pi d'en Xandri amb l'objectiu d'acollir tot l'alumnat d'aquest curs que demana oferta pública sense augmentar les ràtios dels centres. La regidora d'Educació, Carme Ardid, ha explicat que aquesta decisió s'ha basat "en criteris tècnics" i que es va creure més convenient obrir aquesta línia en comptes de redistribuir l'alumnat.

Per altra banda, a l'ensenyament secundari es manté el mateix nombre de línies al municipi. Això sí, s'obre un nou grup a 1r d'ESO a l'institut Angeleta Ferrer, que passa de quatre a cinc grups, mentre que es tanca un grup a l'institut Arnau Cadell, que passa de cinc a quatre grups.

A Formació Professional, enguany Sant Cugat ampliarà l'oferta amb un nou grau mitjà de Serveis de Restauració.

Els mòduls de la Mirada arriben tard

Els alumnes de la Mirada hauran de començar el curs sense els dos mòduls que han de servir per encabir el creixement de l'escola. Tot i que van arribar dimarts, no estaran llestos fins a la setmana que ve, entre l'11 i el 15 de setembre, que és quan l'alumnat ja els podrà ocupar. Mentrestant, l'equip docent ressituarà l'alumnat en aules de música i altres espais del centre.


Carme Ardid

La taula d'adjudicació de places ha decidit que era el més convenient obrir aquesta línia i no redistribuir. Això sempre són criteris tècnics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.