Vox i el PP es queden sols en la proposta per reclamar una oficina antiocupació

La resta de grups polítics acusen Vox de populistes i de fer un discurs "d'odi i por"


  • Comparteix:

Imatge del desallotjament de la casa ocupada del carrer de la Plana de l'Hospital / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del desallotjament de la casa ocupada del carrer de la Plana de l'Hospital / Foto: Cugat Mèdia

Vox ha portat el discurs contra les ocupacions al ple i només el PP li ha fet costat. La moció de la formació d'extrema dreta que reclama la creació d'una oficina antiocupació s'ha topat amb la negativa de la resta de grups municipals, que l'han acusat de ser 'populista' i d'utilitzar un discurs d''odi i por'.

ESCOLTA-HO

El portaveu de Vox, Marcos Rodríguez, ha usat d'exemple el cas de la casa ocupada del carrer de la Plana de l'Hospital i ha assegurat que si no es posa "aturador", els casos d'ocupacions delinqüencials augmentaran a la ciutat. Des del govern, li ha respost el tinent d'alcaldia de Seguretat, Bernat Picornell (ERC), que ha titllat de "perillós" el discurs que defensa la moció: "La conflictivitat no es pot mesurar en el nombre d'ocupacions". "A vegades, la conflictivitat la provoquen col·lectius com Desokupa, que vostès coneixen bé", ha esgrimit el portaveu republicà, que ha agraït la tasca dels cossos de seguretat en la resolució del cas del carrer de la Plana de l'Hospital.

Només el PP ha fet costat a Vox i, de fet, han presentat esmenes perquè la creació de l'oficina antiocupació quedi recollida en les properes ordenances fiscals. El text també ha quedat rebutjat. El regidor popular Alfredo Bergua ha fonamentat el suport a aquesta iniciativa en el fet que la propietat privada està recollida a la Constitució espanyola. "Sense propietat no hi ha llibertat, i sense llibertat no hi ha democràcia", ha dit.

També han mostrat el rebuig a la proposta de Vox els portaveus de la CUP, Marco Simarro, i d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez. El cupaire ha acusat el grup d'extrema dreta d'usar l'ocupació com a "arma política" i ha afirmat que si l'accés a l'habitatge estigués garantit, "aquest tipus de fenòmens no existirien". En la mateixa línia s'ha pronunciat Gutiérrez, que ha subratllat que la moció de Vox incorpora acords il·legals, com la proposta de reclamar el contracte de lloguer o l'acreditació de la propietat per concedir l'empadronament.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.