L'1-O torna a estar present Sant Cugat

Ho fa amb dues accions reivindicatives en clau independentista


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Diverses entitats convoquen a Sant Cugat accions reivindicatives al voltant de l'1-O. La primera serà dissabte 30 de setembre a la plaça d'Espanya de Mira-sol, on la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana convoca una concentració per reclamar el canvi de nom de l'espai per plaça del 1714. L'endemà, diumenge 1 d'octubre, el municipi se suma a les protestes de les entitats independentistes amb una marxa lenta amb vehicles que sortirà de Sant Cugat a les 9 h de la plaça de Pelleria per arribar fins a la Model.

Aquesta acció s'inclou dins la jornada de mobilització que diverses entitats independentistes han convocat amb motiu del sisè aniversari del referèndum de l'1-O. Els Comitès de Defensa de la República (CDR), Desobediència Civil Catalunya, la Plataforma Antirepressiva de Ponent, la Plataforma Antirepressiva de Barcelona i la sectorial de Persones Represaliades de l'ANC han organitzat diverses marxes arreu del territori durant el matí del diumenge 1 d'octubre i una manifestació a la tarda a Barcelona. La protesta sortirà de l'antiga presó Model i arribarà fins a la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia. Allà coincidirà amb una altra convocada pel Consell de la República, que sortirà de plaça Catalunya.

A més de la mobilització de Barcelona i de la marxa de Sant Cugat, les entitats han convocat marxes a peu a Badalona, Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat, i en moto a Sitges. A l'antiga presó també s'hi realitzarà un acte polític sota el títol 'Operació Judes: judici al poble català'.

Recorregut de la marxa a Sant Cugat Carrer de la Creu, avinguda de Francesc Macià, carrer de Puig i Cadafalch, passeig Domènec i Muntaner, avinguda de Pla del Vinyet, avinguda de Gràcia, Sant Crist de Llaceres i Rabassada.

CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.