Joan B. Culla: 'M'acabeu de proporcionar l'equipatge més preciós que puc portar en el viatge que em resta per fer'

L'historiador santcugatenc rep un homenatge multitudinari d'amics, familiars i coneguts en un acte al CCCB


  • Comparteix:

Mig miler de persones han homenatjat aquest dijous l'historiador santcugatenc Joan B. Culla en un acte en què han participat amics i coneguts al CCCB de Barcelona. Tot un reconeixement a la trajectòria de Culla, que es va jubilar el maig passat i que ha comptat amb la presència d'autoritats com el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els expresidents Artur Mas, Jose Montilla i Jordi Pujol. El santcugatenc, que ha estat l'encarregat de cloure l'acte, ha agraït les paraules d'afecte i admiració dels seus companys i ha assegurat que l'homenatge li ha proporcionat 'l'equipatge més preciós que un pot portar en el viatge' que li queda per fer.

Tot plegat ha estat conduït pel periodista Antoni Bassas, que ha moderat dues taules rodones. La primera, formada pels historiadors Conxita Mir, Josep M. Muñoz, Borja de Riquer, Francesc Vilanova, Joaquim Nadal i Francesc Vilanova. La segona, pels periodistes Salvador Alsius, Joan M. Tresserras, Esther Vera, María José Recoder, Vicenç Villatoro i Josep Ramoneda. També la santcugatenca Mònica Terribas, que ha lloat Culla per ser un far i "orientar-los".

"Un home que sap qui és i què sap on és", que "diu tot el que pensa i pensa tot el que diu amb una claredat extraordinària" són algunes de les afirmacions que els participants han utilitzat per descriure el santcugatenc. "Una vetllada de la hipèrbole", com ha dit Culla davant d'una sala dempeus, milers d'aplaudiments eixordadors i entrades exhaurides. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde, Josep Maria Vallès.

Joan B. Culla es va jubilar com a professor de la Universitat Autònoma de Barcelona el maig passat, quan va oferir la seva última classe. En aquesta entrevista a Cugat Mèdia, repassava, llavors, la seva trajectòria i les mostres d'estima que està rebent des de l'anunci de la seva jubilació.




Joan B. Culla

Us agraeixo amb tota l'ànima aquest homenatge inesperat i immerescut. M'acabeu de proporcionar l'equipatge més preciós que un pot portar en el viatge que em resta per fer.

Mònica Terribas

Estem al 2023 i el Joan ha sigut la nostra cèl·lula "fotoguia" per orientar-nos. Ell té la capacitat d'adaptar-se als temps.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.