TV Sant Cugat es defensa de les acusacions de vulnerar el Codi Deontològic

El Consell de la Informació de Catalunya (CIC) diu que el programa 'Bellaterra en directe' incompleix dos punts d'aquest codi periodístic


  • Comparteix:

Ramon Andreu, l'expresident de l'EMD de Bellaterra, en el programa 'Bellaterra en directe de TV Sant Cugat / Foto: TV Sant Cugat

Ramon Andreu, l'expresident de l'EMD de Bellaterra, en el programa 'Bellaterra en directe de TV Sant Cugat / Foto: TV Sant Cugat

El Consell de la Informació de Catalunya (CIC) acusa TV Sant Cugat, la televisió privada de la ciutat, de vulnerar dos punts del Codi Deontològic de la professió periodística amb el programa 'Bellaterra en directe'. Per un costat diu que no informen de manera acurada i imparcial, i per l'altra de no explicar durant l'emissió que hi havia un acord comercial amb l'EMD de Bellaterra. La directora de TV Sant Cugat, Júlia Ventura, defensa a Cugat Mèdia la bona pràctica periodística de la televisió: 'La voluntat de Televisió Sant Cugat, com hem fet al llarg de gairebé 40 anys, és servir a la ciutadania de manera transparent i independent'.

ERC Bellaterra va denunciar al CIC que l'EMD de Bellaterra va fer servir diners públics per fer publicitat encoberta del partit de govern en aquell moment en els mesos previs a les eleccions municipals. Concretament, l'acord econòmic era de 18.000 euros a canvi de set programes i quatre notícies, segons la documentació aportada per ERC al CIC.

CONSULTA LA RESOLUCIÓ DEL CONSELL DE LA INFORMACIÓ DE CATALUNYA (CIC)

El consell va resoldre que, sent un contingut patrocinat, TV Sant Cugat ho havia d'haver advertit als espectadors. Ventura afirma, però, que aquell contingut no estava patrocinat.

El CIC també diu que el programa no era imparcial, que la presentadora no era crítica ni s'oferien punts de vista diferents dels del president de l'EMD de llavors, Ramon Andreu (Gent de Bellaterra). Respecte a aquesta acusació, la directora de TV Sant Cugat explica que "el paper de la presentadora és plantejar les preguntes de la ciutadania, però en cap cas qüestionar-ne les respostes, ja que aquesta valoració pertoca als espectadors".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.