Copes menstruals santcugatenques per canviar les regles

L'empresa eCareyou, la primera al món en patentar una copa menstrual amb aplicador i introduir-la a les farmàcies


  • Comparteix:

La copa menstrual 'Easy', un dels productes innovadors de l'empresa / Foto: Cedida

La copa menstrual 'Easy', un dels productes innovadors de l'empresa / Foto: Cedida

Amb la idea de crear una empresa de productes innovadors amb la salut, l'ecologia i l'economia com a eixos principals, els santcugatencs Joan Garriga i Emma Molera van fundar el 2015 eCareyou, amb Dolors López. El naixement del projecte va comportar un altre: la creació de la primera copa menstrual amb aplicador patentada a escala mundial. Vuit anys més tard, l'empresa santcugatenca s'ha convertit en un referent dins del sector de la salut femenina i comercialitza els seus productes a més de 7.000 farmàcies. Entre els objectius hi ha trencar amb els tabús que acompanyen l'ús de la copa menstrual i sensibilitzar sobre els beneficis del seu ús davant altres opcions com els tampons o les compreses.

"Ens hem encarregat d'entendre el consumidor i detectar perquè no feia servir la copa", explica Joan Garriga, que lidera la part d'innovació i producció de l'empresa. En aquest sentit, el santcugatenc detalla com han lluitat contra les barreres que es troben les dones a l'hora de començar a utilitzar la copa menstrual, com la por a no posar-se-la bé o embrutar-se. "Entreguem sempre dues copes perquè vam veure que les noies els feia por sortir de casa sense saber si s'ompliria, si tindria pèrdues, etc.". També entreguen un pot que han creat expressament per poder esterilitzar les copes en el microones.

Els fundadors de l'empresa, Joan Garriga, Emma Molera i Dolors Lopez

Els fundadors de l'empresa, Joan Garriga, Emma Molera i Dolors Lopez / Foto: Cedida


Campanya de la Generalitat

"Hem anat creant diferents productes per trencar amb les pors a fer servir la copa", detalla Garriga, que també remarca que a l'inici van invertir molts diners per donar a conèixer el producte. "Les farmàcies no sabien gairebé ni què era, però ara és un producte molt conegut, sobretot entre la joventut", diu el santcugatenc. Precisament, la Generalitat ha engegat una campanya perquè les farmàcies distribueixin productes menstruals reutilitzables de manera gratuïta a principis de l'any que ve. "Sempre hem reivindicat que érem dels únics que tiràvem del carro, però som una empresa petita", explica Garriga, que celebra la iniciativa.

El fet de ser un producte reutilitzable també fa que acabi sent més econòmic per a la butxaca. L'empresa santcugatenca assegura que la copa menstrual té una vida útil de 10 anys per un preu que oscil·la entre els 20 i els 40 euros depenent del model. "A la nostra web, les persones interessades poden fer un test per saber la seva talla de copa menstrual, i si no li funciona, li tornem els diners", assegura Garriga, que explica que "en un any" la copa està amortitzada.




Joan Garriga

A nivell espanyol, l'auge l'hem creat nosaltres. Quan vam arribar al món de la farmàcia no hi havia res més a part d'una copa que venia del món del sexe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.