Estudiants de segon de batxillerat d'Agora Sant Cugat visiten l'Space Center Houston de la Nasa

Els alumnes de l'Agora Sant Cugat International School han passat pel 'Connectats' per explicar la seva experiència


  • Comparteix:

Alumnes d'Agora Sant Cugat a l'Space Center Houston de la Nasa / Foto: Cedida

Alumnes d'Agora Sant Cugat a l'Space Center Houston de la Nasa / Foto: Cedida

13 alumnes de l'escola Agora de diferents ciutats d'estat espanyol han visitat la NASA, fet que els ha permès submergir-se al món de l'exploració espacial. Entre aquests alumnes, tres són d'Agora Sant Cugat International School i han explicat al 'Connectats' totes les activitats que han realitzat, el que han après a l'Space Center Houston. Qui sap si algun d'ells hi ha vist encaminat el seu futur professional.

ESCOLTA-HO

El Martí, el Minyu i l'Alejandro han viscut aquest inici de curs una de les experiències més especials de les seves vides. Ells han estat els primers alumnes d'Agora Sant Cugat que han viatjat a Texas per visitar la NASA Space Center Houston, una experiència que han qualificat de "fantàstica, inoblidable, especial, única i el Master Chef dels enginyers".

El viatge, previst en un principi per a l'any de la pandèmia, tenia com a objectiu principal "descobrir als alumnes el món de la ciència aplicada, conèixer el funcionament d'una organització com la NASA i conviure amb altres alumnes", com ha explicat el professor i promotor del viatge, Enric Esquefa al 'Connectats'.

La NASA Space Center Houston és un espai que ja està preparat per rebre visites d'alumnes d'aquesta edat (batxillerat), segons ha explicat l'Enric Esquefa. I, els tres alumnes d'Agora Sant Cugat han pogut gaudir de diferents activitats planificades per tenir una experiència completa. Totes les activitats relitzades han estat encarades cap a una futura missió a Mart. Des de la construcció d'un coet a escala petita i el seu enlairament, la realització d'un model de Mart tenint en compte les característiques del planeta vermell i l'experimentació amb minerals. També va haver temps per la robòtica i per les missions per experimentar la baixa gravetat.

El Martí, el Minyu i l'Alejandro han explicat al Connectats que les coses que més han gaudit ha estat aprendre a superar-se mitjançant la competició entre escoles i també reflexionar una mica sobre com estem cuidant el nostre planeta. Aquesta experiència els ha estat tan enriquidora que fins i tot l'Alejandro i el Martí han explicat que es plantejen que el seu futur professional vagi de la mà d'alguna enginyeria relacionada amb l'espai. En canvi, el Minyu sap que vol estudiar un grau amb International Bussines Management, però recoeneix que aquesta sortida li ha servit per molt.









Martí Moreno

Vam fer un model de Mart amb una maqueta i per evaluar aquest model, hi havien una sèrie de criteris: la radiació, la producció d'energia, el menjar, etc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.