Obert el procés participatiu per identificar i millorar els camins escolars del centre de Sant Cugat

És un projecte sorgit dels Pressupostos Participatius que s'allargarà fins a mitjan de 2024


  • Comparteix:

Imatge de la pacificació de la sortida de l'escola Collserola / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge de la pacificació de la sortida de l'escola Collserola / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'Ajuntament ha engegat un procés participatiu per definir els camins escolars més utilitzats per anar a les escoles del centre i concretar les millores necessàries perquè siguin itineraris còmodes i segurs. D'aquesta manera, es vol donar resposta a diversos projectes sorgits dels Pressupostos Participatius del 2020-21 per poder tenir una radiografia dels hàbits de mobilitat de les escoles i detectar les actuacions de millora necessàries. Per tirar-ho endavant, es constituirà una comissió de treball formada per representants dels centres educatius i de les AFA. També es comptarà amb el Consell Escolar de Sant Cugat, el Consell de Mobilitat i entitats de mobilitat del municipi, a més d'impulsar accions obertes que permetin recollir propostes i aportacions.

El procés començarà aquest octubre i s'allargarà fins a mitjans de 2024. La primera fase anirà dirigida als centres educatius, a les AFA i a les entitats de mobilitat per convidar-los a participar. El següent pas consistirà en la detecció dels hàbits de mobilitat de cada escola i els itineraris que fan servir les famílies per anar i tornar dels centres. Finalment, es treballarà per determinar les actuacions de millora, que es presentaran el maig que ve.

El projecte compta amb un pressupost de 450.000 euros i la participació de les següents escoles: Joan Maragall, Pi d'en Xandri, Collserola, Pins del Vallès, Gerbert d'Orlhac, La Mirada, L'Olivera, Ciutat d'Alba, Avenç, Santa Isabel i l'European International School of Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.