Convocada una concentració a Sant Cugat per reclamar la fi del 'genocidi a Palestina'

Diversos col·lectius i entitats socials de la ciutat fan una crida a concentrar-se aquest dijous a la plaça de la Vila, davant l'ajuntament


  • Comparteix:

Un cartell de la manifestació 'Aturem el genocidi a Palestina' a Barcelona. / Foto: Maria Asmarat (ACN)

Un cartell de la manifestació 'Aturem el genocidi a Palestina' a Barcelona. / Foto: Maria Asmarat (ACN)

Diversos col·lectius i entitats socials de la ciutat fan una crida a concentrar-se aquest dijous a la plaça de la Vila per reclamar 'la fi del genocidi a Palestina'. La concentració, que començarà a les 18 h, se suma a la multitud de mobilitzacions que en la darrera setmana s'han organitzat a ciutats d'arreu del món per denunciar la situació que pateix el poble palestí i per reclamar l'aturada de l'ofensiva militar a la franja de Gaza. La crida a concentrar-se la fan entitats de l'associacionisme cultural, el feminisme, el moviment per la pau, l'economia social i solidària i el moviment juvenil.


Quina és la situació actual?

El nombre de víctimes mortals a la franja de Gaza pels bombardeigs israelians puja fins a 5.087. Així ho ha comunicat aquest dilluns el ministeri de Salut de la zona, que ha detallat que un 40% són nens i un 22% dones o persones grans. Per altra banda, la xifra de ferits ascendeix fins a 15.273. La darrera actualització arriba en un moment en què un tercer comboi de la Creu Roja i l'Organització de les Nacions Unides (ONU) format per 14 camions ha creuat el pas fronterer de Rafah per oferir ajuda humanitària a la població civil de Palestina. "És un petit bri d'esperança per als milions de persones que necessiten ajuda, però en cal més, molta més", ha escrit a X el secretari general de l'ONU per a assumptes humanitaris, Martin Griffiths.

L'actualització arriba després que l'exèrcit israelià hagi bombardejat aquest cap de setmana diverses zones del centre i el nord de Gaza, uns atacs que, segons el govern gazatí, han acabat amb la vida de més de 60 persones.

Pel que fa al front nord, a la frontera entre Israel i el Líban, les forces de defensa israeliana han informat a través de X que s'han neutralitzat centres d'operacions de Hezbollah i que s'han interceptat diversos vehicles que tenien intenció d'entrar a territori israelià.

A la regió de l'Alta Galilea, al nord-est del país hebreu, l'exèrcit ha activat una alerta després de detectar un avió no tripulat que es dirigia a territori israelià des del Líban. Alhora, a la franja de Gaza, Tel-Aviv ha detectat dues naus en direcció a Israel. En els dos casos, els vehicles han estat interceptats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.