La nova promoció d'habitatge protegit de la Floresta serà de lloguer general, per a gent jove i gent gran

L'Ajuntament ha detallat les característiques del projecte en una reunió amb veïns al Centre Social i Sanitari del barri


  • Comparteix:

Imatge del projecte / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge del projecte / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La promoció d'habitatge protegit a l'avinguda de Verge de Montserrat de la Floresta serà de lloguer general, per a gent jove i per a gent gran. Així ho ha explicat el regidor d'Habitatge, Francesc Duch, en una reunió amb una dotzena de veïns del barri per presentar les característiques d'aquesta promoció. En concret, la meitat dels habitatges es reservaran per a lloguer general i l'altra meitat es dividirà en lloguer per a joves i per a gent gran. L'acte ha comptat amb la intervenció dels arquitectes de la UTE Bonell i Gil i Bonell Doriga, l'equip a qui s'ha adjudicat la redacció i la direcció d'obres d'aquesta promoció. Com ja va anunciar el consistori el setembre, la promoció tindrà 35 habitatges de lloguer protegit, d'entre una i tres habitacions i amb una superfície màxima per cada habitatge de 75 metres quadrats.

Duch, que serà el president del consell de barri de la Floresta, també ha explicat que, després de reunions de treball amb Promusa i els veïns, s'ha acordat que el passatge de Sant Salvador finalment tindrà una amplada de cinc metres per permetre la circulació de vehicles. En el planejament inicial es preveia un passatge de tres metres amb unes escales, però els veïns del carrer van mostrar els seus dubtes i van alertar que es dificultaria l'accés.

Les preocupacions dels veïns

La dotzena de persones que ha participat en la reunió han mostrat, sobretot, els seus dubtes sobre qui podrà optar als pisos d'aquesta promoció. El gerent de Promusa, Jordi Núñez, ha estat l'encarregat d'anar contestant la majoria de preguntes, que s'han centrat en els topalls de renda, els grups d'edat i la durada dels lloguers. Núñez també ha explicat als assistents que està previst que les claus d'aquesta promoció es lliurin el juny de 2026.

En aquest sentit, la promoció de l'avinguda de Verge de Montserrat és una de les nou promocions d'habitatge protegit contemplades en el Pla d'Habitatge Protegit per lliurar durant el 2026. Duch ha explicat que "tot té el seu ritme" i que hi ha promocions del pla que "potser arriben abans". El regidor d'Habitatge també ha fet referència a la promoció del carrer de Benet Moxó, prevista per al 2025. "És la que està en la fase més avançada, ja està en tramitació de llicència".

La presentació també ha comptat amb la presència de l'alcalde, Josep Maria Vallès; el regidor d'Urbanisme, Angel Pedrós, i el gerent de Promusa, Jordi Núñez.




Francesc Duch

Tot té el seu ritme. Potser algunes promocions que no contemplàvem arriben abans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.