Un miler de santcugatencs clamen contra el 'genocidi al poble palestí'

Els manifestants han demanat la fi dels bombardejos de l'exèrcit israelià sobre la franja de Gaza


  • Comparteix:

La columna de manifestants pujant direcció Monestir pel carrer Balmes / Foto: Cugat Mèdia

La columna de manifestants pujant direcció Monestir pel carrer Balmes / Foto: Cugat Mèdia

La manifestació en defensa del poble palestí davant 'el règim d'apartheid i ocupació' que exerceix l'Estat d'Israel sobre els habitants de la franja de Gaza ha reunit prop d'un miler de veïns de Sant Cugat aquest dijous. Amb proclames contra Israel i en defensa de la sobirania de Palestina, els manifestants s'han concentrat a la plaça de la Vila on s'ha llegit un manifest a favor del país del Pròxim Orient. Sota el lema 'Aturem el genocidi a Palestina' i 'Prou impunitat amb Israel', la mobilització ha posat rumb cap a la plaça d'Octavià, on diferents testimonis van poder expressar les seves vivències i denúncies sobre el que està passant actualment.

Tot just abans de començar la manifestació, la directora de la Unipau, Arés Perceval, ha llegit un manifest unitari de totes les entitats convocants on s'ha demanat aturar "l'escalada de violència a la franja de Gaza". A més, el manifest ha assenyalat que les administracions catalanes, espanyoles i europees es posicionin en defensa dels drets humans i "denunciïn els crims de guerra que comet l'Estat d'Israel". Per altra banda, el manifest ha criticat "l'estreta relació entre Israel i la Unió Europea" i durant la marxa s'han sentit proclames contra la institució europea per ser "còmplices" i "obviar" el que succeeix a Gaza.

Imatge de la concentració davant la façana de l'Ajuntament de Sant Cugat

Imatge de la concentració davant la façana de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia









Arés Perceval

Avui a Sant Cugat també diem no en el nostre nom. Els mitjans de comunicació amplifiquen la propaganda sionista segons la qual Israel té dret a defensar-se

Arés Perceval

Davant d'aquest genocidi que està cometent l'estat israelià, exigim al govern català, a l'espanyol i a la Unió Europea que exigeixen a Israel un alto el foc



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.