Manifestants pro-Israel: 'Llavors van ser els nazis, ara és Hamas'

La comunitat jueva de Sant Cugat reclama l'alliberament dels israelians segrestats pel grup terrorista i alerta d'una onada d'antisemitisme


  • Comparteix:

La comunitat jueva de Sant Cugat ha reclamat l'alliberament 'immediat i sense condicions' dels israelians segrestats per Hamas i ha alertat d'una 'nova onada' d'antisemitisme. Al voltant d'unes 200 persones s'han concentrat a la plaça de Barcelona aquest divendres per condemnar 'l'atac sense pal·liatius' del grup terrorista i per denunciar que les víctimes jueves 'no tenen la mateixa consideració' que les d'altres conflictes d'arreu del món. Els assistents a l'acte, que ha tingut un ampli dispositiu policial, han estat pares i mares que porten els fills a l'escola Hatikva, l'única escola jueva de Catalunya amb seu a Sant Cugat. De fet, la comunitat jueva del municipi és la més gran del país.

Sota el lema 'Torneu-los a casa, ara!', la concentració ha comptat amb diversos parlaments, en què s'han relatat alguns testimonis de les víctimes de Hamas i s'ha alertat que el 7 d'octubre, el dia de l'atac terrorista, va ser el dia que més jueus van morir des de l'Holocaust. En aquest sentit, els manifestants també han carregat contra els mitjans de comunicació, a qui acusen de "comprar el relat" de Hamas. "Hi ha un sentiment que els jueus tornen a estar sols davant aquesta barbàrie", ha dit en declaracions a Cugat Mèdia Marc Heymann, un dels organitzadors de la concentració.

Un dels parlamentaris durant l'acte ha estat l'exregidor (CiU) de l'Ajuntament Raül Grangé, que ha assegurat que Palestina "va rebutjar l'oportunitat d'esdevenir un Estat". Les crítiques també s'han dirigit cap a les manifestacions de suport al poble palestí, ja que consideren que són incoherents "perquè mostren símbols LGTBIQ+ que allà serien castigats". També han assegurat que els que es manifesten a favor de Palestina també són "l'objectiu de Hamas".

A la concentració han assistit els tres regidors del PP, la comissionada per les relacions amb Valldoreix, Susana Herrada (Junts), i l'exregidor d'ERC Francesc Carol. L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha traslladat "tot el seu suport" a la comunitat jueva abans que comencés la concentració, però s'ha excusat perquè tenia altres compromisos, segons els convocants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.