El Consell de joves treballarà en l'ús del català i en els trastorns de conducta alimentària

L'òrgan està representat per joves d'11 centres educatius, La Unió i l'Escola de Música


  • Comparteix:

Foto de família del Consell de joves / Foto: Ajuntament

Foto de família del Consell de joves / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament ha acollit aquest dilluns la constitució del Consell de joves de la ciutat amb representació de membres d'11 centres educatius, els tallers de teatre de La Unió i l'Escola de Música. Per als propers dos anys, tots ells tenen el compromís de reflexionar i proposar accions sobre l'ús del català entre el jovent i els trastorns de conducta alimentària. L'alcalde i president del consell, Josep Maria Vallès, ha encoratjat els i les joves a millorar les polítiques de joventut amb les seves aportacions. L'òrgan tindrà Grace Ballesté (Àgora) i Lucas Mulero (Arnau Cadell) com a sotspresidents segon i tercer.

Sobre 'els deures' posats als joves, la regidora de Cicle de Vida, Esther Madrona, ha remarcat que és important que el consell explori l'ús del català més enllà de les aules i que analitzi com es comunica el jovent en la vida diària, en general. L'altre encàrrec, ha puntualitzat Madrona, és també de gran importància i pot ser revelador de cara al paper que poden tenir els joves a l'hora d'ajudar els seus companys i amics quan aquests pateixen desordres alimentaris.

El tercer encàrrec que tenen els joves serà el que ells mateixos decidiran en la seva primera sessió de treball. De moment, el que sí han fet és un manifest "d'inici de curs" en què s'han compromès a treballar per millorar Sant Cugat.

Els altres centres educatius representants al consell són els instituts Angeleta Ferrer, Pla i Farreras, Leonardo i l'institut-escola Catalunya; el Viaró, Thau, La Farga, l'Avenç i l'European International School.

La sessió també ha comptat amb la presència de la regidora d'Educació, Carme Ardid; els tinents d'alcaldia Bernat Picornell (ERC) i Cristina Paraira (Junts); i els regidors Pilar Gorina (PSC), Ariadna Sierra (CUP) i Ramon Gutiérrez (En Comú Podem). El PP i Vox no han acudit a la sessió de constitució del consell que a finals de curs presentarà les seves propostes en l'ús del català i els trastorns alimentaris.

Què és el Consell de Joves?

El Consell de Joves 12/17 és un òrgan consultiu de l'Ajuntament format per joves d'entre 12 a 17 anys representants dels centres d'ensenyament de secundària obligatòria i d'entitats de la ciutat. La seva funció és aportar a l'Ajuntament la visió que els i les joves tenen sobre la realitat que els envolta, donar a conèixer el funcionament polític de la ciutat, i promoure el desenvolupament d'habilitats i competències en la participació i lideratge social. Des del 2021 el consell amplia el mandat a dos anys.






Grace Ballesté

Volem seguir la feina iniciada pels nostres companys ara fa nou any. Volem fer de Sant Cugat un lloc on tots i totes ens sentim a gust.

Esther Madrona

Ens servirà a nosaltres perquè les polítiques que fem tinguin en compte la vostra feina sobre trastorns de conducta alimentària, ja que podeu treballar en molst àmbits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.