Drons i agents comencen a estrényer el cercle als robatoris dins de vehicles

Cugat Mèdia s'endinsa al dispositiu policial inèdit que Mossos ha engegat aquest dimarts per posar fre a l'onada d'aquest tipus de robatoris


  • Comparteix:

Els Mossos d'Esquadra planten cara als robatoris amb força a l'interior de vehicles. El cos policial ha activitat aquest dimarts un dispositiu especial, i inèdit, a la ciutat contra aquest tipus de delictes, que s'ha incrementat un 70% durant els primers nou mesos de l'any respecte al mateix període de l'any anterior. Una onada a la qual Mossos vol posar fre a cop de dron, agents -amb uniforme i de paisà- i molta prevenció. En el dispositiu, que s'allargarà fins després de les festes de Nadal, també hi participa la Policia Local i altres unitats dels Mossos.

Com va avançar Cugat Mèdia, el pla d'acció vol mobilitzar tots els recursos contra els casos d'aquest tipus de delicte: 410 denúncies entre gener i setembre. Aquesta dada és la que ha fet aquest dimarts s'hagi iniciat aquest operatiu nou al municipi, del qual Cugat Mèdia n'ha pogut fer el seguiment des de dins.

A les 15 hores, el dispositiu especial mobilitzava una vintena d'agents, tant de Mossos com de la Policia Local. Després de la reunió operativa, el cos ha posat sobre el terreny la feina feta les últimes setmanes basada en la informació recollida sobre els casos que s'han donat al municipi.

La intenció del cos és clara: evidenciar que s'està responent a aquest increment i posar-hi fre.

Per fer-ho, el pla preveu quatre línies d'actuació. La primera és l'acció preventiva. Els Mossos d'Esquadra alerten als principals aparcaments comercials de la ciutat sobre la incidència dels robatoris en vehicles. Ho fan amb cartells als quals es pot llegir "evita que robin a l'interior del teu vehicle, no hi deixis res de valor, no és una caixa forta", que apel·len directament a la conscienciació ciutadana i a la prevenció. A més, patrulles del cos vigilen aquests espais coincidint amb les hores que tenen detectades de major afectació delictiva.

La mesura s'acompanya de dues accions complementàries. D'una banda, agents de paisà, i de l'altra, la unitat de drons, que ja han fet acte de presència aquest dimarts. Gràcies a la càmera amb zoom integrada al dron, els Mossos poden vigilar des de l'aire les zones on més robatoris s'han produït i detectar qualsevol activitat sospitosa.

Amb tot plegat, el cos tractarà la informació recollida amb l'operatiu i es traslladarà a investigació amb l'objectiu de fer les detencions necessàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.