El Consell Escolar farà un procés participatiu per pactar recomanacions per la regulació del mòbil abans d'acabar l'any

La consellera d'Educació, Anna Simó, explica que el 53% dels centres educatius ja n'ha regulat l'ús


Temes relacionats

Les famílies de Sant Cugat s'organitzen per frenar l'arribada del mòbil als 12 anys ( 8/nov/23)


  • Comparteix:

La consellera d'Educació, Anna Simó, responent a una pregunta a la sessió de control del Parlament / Foto: ACN (Mariona Puig)

La consellera d'Educació, Anna Simó, responent a una pregunta a la sessió de control del Parlament / Foto: ACN (Mariona Puig)

La consellera d'Educació, Anna Simó, ha anunciat que el Consell Escolar de Catalunya engegarà un procés participatiu per consensuar un document amb recomanacions sobre la regulació dels usos del mòbil als centres abans d'acabar l'any. Així ho ha dit durant la sessió de control al Govern al Parlament dies després que un nombrós grup de pares d'alumnes hagi decidit organitzar-se per promoure que els adolescents no tinguin mòbil fins als 16 anys. Simó ha subratllat que l'aposta del Departament és establir un marc general per 'acompanyar' els centres en aquesta regulació. De totes maneres, ha remarcat que el 53% dels centres catalans ja tenen regulat l'ús dels telèfons mòbils.

A banda del procés participatiu, Simó ha explicat que tenen previst organitzar una sessió de treball sobre la qüestió amb les principals associacions de famílies, amb representants de l'àmbit de la pediatria i, també, amb el col·lectiu de pares que recentment s'ha organitzat.

Per a Simó, "no es tracta tant de prohibir l'ús del mòbil com d'educar". Segons ha argumentat, no cal només regular la utilització dels dispositius, sinó que s'ha de "donar eines" als adolescents i les famílies perquè puguin afrontar la situació "amb criteri".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.