EL SEPC convoca una vaga a secundària el 16 de novembre contra 'el genocidi que pateix el poble palestí'

Lamenta "l'increment brutal de la violència" i la "neteja ètnica" a la Franja de Gaza i Cisjordània


  • Comparteix:

Imatge de la concentració davant de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la concentració davant de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una vaga a secundària per dijous, 16 de novembre, per condemnar 'el genocidi que pateix el poble palestí'. En un comunicat, els representants estudiantils han recordat que en els darrers 75 anys aquesta població 'ha sigut víctima de la guerra de l'Apartheid i de l'ocupació militar'. Han lamentat 'la nova ofensiva engegada per l'Estat d'Israel amb la complicitat de l'OTAN i la UE', així com 'l'increment brutal de la violència i la neteja ètnica en curs'. També han lamentat que s'estigui assenyalant la població civil palestina i se l'estigui convertint en un objectiu militar. 'Estem presenciant un genocidi televisat tant a la Franja de Gaza com a Cisjordània', han afirmat.

El SEPC ha demanat solidaritat amb el poble palestí i denunciar l'ocupació que pateix des de 1948 i la "barbàrie" que s'hi està vivint actualment. En aquest sentit, ha indicat que el nombre de morts ja ha superat els 10.000 amb més de 4.000 infants i ha lamentat que encara s'escoltin relats "còmplices" de l'Apartheid. "Pretenen capgirar la narrativa i presentar l'Estat opressor com la part dèbil del conflicte, ignorant deliberadament l'arrel de la guerra i l'ocupació militar existent", ha apuntat.

Ha criticat la "doble moral" d'algunes institucions i ha considerat que s'està presentant "qualsevol forma de resistència desesperada davant l'Apartheid en curs com un terrorisme descontextualitzat sense motius aparents, alimentat pel racisme i la islamofòbia".

Així mateix, el SEPC ha assenyalat que en un sistema de "dominació global" com el capitalisme "és lògic que les institucions d'Occident amb interessos geoestratègics a la zona facin una condemna tan ferma de la resistència palestina i s'aliïn amb el genocidi". A més, ha lamentat que "l'ocupació colonial" de Palestina estigui recolzada per les grans potències i que s'usi "el fals pretext del dret de defensa del poble jueu i de l'Estat d'Israel".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.