[VÍDEO] Un detingut i un investigat en la primera setmana del dispositiu de Mossos contra els robatoris a l'interior de vehicles

La Unitat de Drons va detectar un home amb una llanterna mirant l'interior de vehicles estacionats


  • Comparteix:

Moment de la detenció dels Mossos d'Esquadra / Foto: Cedida

Moment de la detenció dels Mossos d'Esquadra / Foto: Cedida

El dispositiu especial que Mossos d'Esquadra va iniciar a Sant Cugat el passat 7 de novembre contra els robatoris a l'interior de vehicles ha acabat amb un detingut i un investigat la primera setmana. De fet, la nit del mateix dia 7 de novembre, la Unitat de Drons dels Mossos d'Esquadra va detectar dues persones que hores abans havien sostret un ordinador a Sant Vicenç dels Horts. Un dels dispositius va detectar una persona que mirava amb una llanterna l'interior dels vehicles estacionats en un centre comercial de Sant Cugat, informen fonts del cos a Cugat Mèdia. En ser alertats, agents tant dels Mossos d'Esquadra com de la Policia Local van aturar el vehicle amb el que intentava marxar aquest home.



La matinada del 10 de novembre, amb el mateix dispositiu en marxa, els agents van rebre un avís en el que s'informava que hi havia un home robant a l'interior d'un vehicle estacionat al carrer. Quan els mossos van arribar al lloc van trobar l'home a l'interior del vehicle, que es trobava regirat, i el van detenir.

El dispositiu

Els Mossos d'Esquadra van decidir plantar cara als robatoris amb força a l'interior de vehicles i és per això que va iniciar aquest dispositiu especial, i inèdit, a la ciutat contra aquest tipus de delictes, que s'ha incrementat un 70% durant els primers nou mesos de l'any respecte al mateix període de l'any anterior. Una onada a la qual Mossos hi està treballant per posar-hi fre a cop de dron, agents -amb uniforme i de paisà- i molta prevenció. En el dispositiu, que s'allargarà fins després de les festes de Nadal, també hi participa la Policia Local i altres unitats dels Mossos.

La intenció del cos és clara: evidenciar que s'està responent a aquest increment i posar-hi fre.

El pla preveu quatre línies d'actuació. La primera és l'acció preventiva. Els Mossos d'Esquadra alerten als principals aparcaments comercials de la ciutat sobre la incidència dels robatoris en vehicles. Ho fan amb cartells als quals es pot llegir "evita que robin a l'interior del teu vehicle, no hi deixis res de valor, no és una caixa forta", que apel·len directament a la conscienciació ciutadana i a la prevenció. A més, patrulles del cos vigilen aquests espais coincidint amb les hores que tenen detectades de major afectació delictiva.

La mesura s'acompanya de dues accions complementàries. D'una banda, agents de paisà, i de l'altra, la unitat de drons, que ja han fet acte de presència aquest dimarts. Gràcies a la càmera amb zoom integrada al dron, els Mossos poden vigilar des de l'aire les zones on més robatoris s'han produït i detectar qualsevol activitat sospitosa.

Amb tot plegat, el cos tractarà la informació recollida amb l'operatiu i es traslladarà a investigació amb l'objectiu de fer les detencions necessàries, com les que ha pogut fer durant la primera setmana amb el dispositiu en marxa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.