La urbanització de l'avinguda de Baixador es desencalla amb la inclusió de les demandes veïnals

Després de vuit anys, el projecte tira endavant amb el suport unànime dels partits i una comissió de seguiment


  • Comparteix:

Imatge de l'avinguda de Baixador / Foto: Ajuntament

Imatge de l'avinguda de Baixador / Foto: Ajuntament

Els veïns i veïnes afectats per la urbanització de l'avinguda de Baixador han aconseguit incloure les seves demandes en l'actuació que aquest dijous ha formalitzat l'aprovació definitiva per unanimitat. La urbanització, que afecta el tram entre el carrer d'Eivissa i passeig de la Mariscota, va quedar sobre la taula al setembre a petició de l'oposició (Junts, PP i Vox) que té majoria a la junta de l'EMD. Després d'una reunió amb l'oposició i el veïnat, el govern ha incorporat en l'actuació les peticions dels afectats que passen per la reducció del cost del projecte, l'ampliació a 90 places d'aparcament, fer una comissió de seguiment i realitzar la transcripció del planejament respectant les alineacions de les parcel·les anteriors al PGM. Després de set anys, el projecte comença a caminar amb la carpeta de les contribucions especials en l'horitzó imminent.

El president de l'Associació de Veïns de l'avinguda de Baixador, Sergi López, ha celebrat que finalment l'aprovació del projecte sigui una realitat i ha agraït ara al govern l'acceptació de les exigències veïnals. Al setembre, quan l'oposició -amb el suport veïnal- va frenar el tràmit, López va carregar durament contra el govern per no acceptar les seves demandes. Una vegada admeses, l'associació estén la mà al govern per treballar plegats a l'espera que les obres arranquin el 2025 per cobrir 1.300 metres de via pública.

Una data que el vocal de Vialitat, Xavier Humet, ha confirmat a Cugat Mèdia. Humet també ha explicat a aquest mitjà quina és la previsió de calendari a partir d'ara. El vocal cupaire ha afirmat que l'EMD encetarà amb l'Ajuntament les negociacions per establir les contribucions especials de les quals l'entitat municipal es compromet a assumir el 20%. L'Ajuntament, diu, s'ocuparà del projecte per tenir una proposta tècnica de contribucions especials i, un cop aprovada, procedirà a licitar les obres amb un cost de 4,5 milions d'euros. Segons Humet, el calendari preveu fixar l'any vinent les quotes a pagar per EMD, Ajuntament i veïns, i al 2025, l'inici d'obres amb una durada d'uns 20 mesos.

Amb precs de Junts i el PP, el govern ha reiterat que, amb l'aprovació definitiva de la urbanització, les llicències d'obres sol·licitades s'atorgaran per ordre de petició. Vox ha celebrat l'entesa entre les parts, el PP ha advertit que seguirà molt de prop la concessió de llicències i les contribucions especials i Junts celebra que finalment l'informe tècnic aprovat per l'anterior govern hagi donat resposta als veïns.

Moció d'urgència per l'escola de música

La presenta Junts per resoldre el concurs d'idees del projecte de construcció d'un edifici per abordar les necessitats actuals del centre educatiu. El text de Junts té l'objectiu de dotar d'una partida pressupostària (9.800 euros) l'inici de la segona fase del concurs d'idees -que va quedar aturat- i incloure una altra partida del nou pressupost per iniciar la contractació de la redacció del projecte.

El govern va argumentar el vot contrari exposant que la dotació de crèdit del concurs va ser posterior a l'inici del procés i que la normativa invalida la moció, segons informe de la secretària. Una explicació que Junts va rebre amb sorpresa perquè no en tenia coneixement i va lamentar la poca informació de què disposa l'oposició. No obstant això, la majoria de l'oposició va fer prosperar el text de Junts, malgrat el defecte de forma, donant lloc a una situació peculiar. Preguntat per Cugat Mèdia per saber quin recorregut tindrà aquest text aprovat, l'EMD ha respost que està fent "consultes jurídiques".



Oposició

Agrair a Xavier Humet i als veïns per la paciència i parlar / Ens preocupen els veïns per les llicències i les contribucions especials / Ens complau que s'hagi acceptat l'informe inicial aprovat per Junts, llàstima que amb tot plegat s'hagi retardat el projecte cinc mesos.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.