Consulta les ajudes i beques que ofereix Sant Cugat de suport a la infància

En el Dia Mundial de la Infància, Cugat Mèdia t'acosta els serveis que el consistori dona per ajudar els més petits


  • Comparteix:

Infants de l'escola Ciutat d'Alba / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Infants de l'escola Ciutat d'Alba / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

El dia 20 de novembre és el Dia Mundial de la Infància i Cugat Mèdia t'acosta els diversos serveis i ajudes que ofereix l'Ajuntament a la infància del municipi. A continuació els pots consultar.


Ajuts i beques


  • BEQUES DE SUPORT PER LES ACTIVITATS D'ESTIU: ajut econòmic per subvencionar l'assistència a activitats d'estiu organitzades per entitats del municipi, i de fora del municipi en el cas d'activitats d'educació especial.
  • BEQUES DE SUPORT AL MENJADOR ESCOLAR: ajuts econòmics individuals per fer front a les despeses familiars vinculades a menjadors escolars durant el curs escolar.
  • BEQUES DE SUPORT A L'ESCOLARITAT: ajuts econòmics individuals per fer front a les despeses familiars derivades de l'escolaritat (material escolar, sortides,...).
  • BEQUES DE SUPORT A MENJADOR I A L'ESCOLARITAT A L'ESCOLA BRESSOL: ajuts econòmics per fer front a les despeses d'escolaritat i/o del servei de menjador escolar de l'alumnat de les escoles bressol.


  • A través de Serveis Socials Bàsics


  • ATENCIÓ SOCIAL A FAMÍLIES: on s'ofereix informació, orientació, assessorament, atenció i acompanyament social a persones i a famílies per donar resposta a dificultats socioeconòmiques, relacionals i d'autonomia. Des dels Serveis Socials i a partir de la valoració de la situació de vulnerabilitat de la família es concedeixen ajuts individualitzats pels infants adreçats a la cobertura de necessitats bàsiques i altres conceptes (alimentació, roba, odontologia, oftalmologia, suport psicològic, transport, etc...).

  • SERVEIS D'INTERVENCIÓ SOCIOEDUCATIVA PER INFANTS: per altra banda des de l'Ajuntament i Serveis Socials s'ofereixen serveis d'intervenció socioeducativa adreçats a donar suport i potenciar el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l'adquisició d'aprenentatges i l'esbarjo d'infants amb dificultats socioeducatives a través dels Centres Oberts i El Casal Infantil les Planes on s'ofereixen activitats educatives i de lleure en horari extraescolar, seguiment socioeducatiu de l'infant i suport a la família.

  • TREBALL COORDINAT AMB ALTRES SERVEIS: des dels Serveis Socials Bàsics s'estableixen espies de coordinació amb altres àmbits de l'ajuntament i altres serveis que atenen els infants per garantir un òptim desenvolupament i prevenir situacions de risc (Educació, Participació, Serveis de Salut, Serveis Educatius, Cossos de Seguretat, Equips d'Atenció a la Infància i Adolescència, etc.).

  • TREBALL COORDINAT AMB ALTRES ENTITATS: des dels Serveis Socials Bàsics es treballa de forma coordinada amb altres entitats del municipi que ofereixen serveis por donar resposta a les situacions de necessitat on hi ha infants a través de:

  • Banc d'Aliments: Rebost d'aliments gestionat per Càritas per atendre aquelles persones que tenen dificultats econòmiques per adquirir els aliments que necessiten.

    Rober: Servei de rober per a persones i famílies amb dificultats socioeconòmiques ( a través de Gilgal i Creu Roja).

    Tallers de suport a l'estudi assistit: Espais de suport educatiu als centres educatius, Creu Roja, Càritas i Gilgal.

    Col·laboració amb entitats: per concedir ajuts econòmics per facilitar la participació dels infants a activitats extraescolars, de lleure i esportives (entitats esportives i de lleure).

  • RECONEIXEMENT DE LA SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA: Servies Socials disposa d'un equip professional de Serveis Socials que atén a les persones i infants que tenen reconegut un grau de dependència segons la Llei de Dependència (Llei 39/2006). S'ofereix valoració de la situació personal i familiar de la persona dependent, Informació, orientació i assessorament sobre els recursos als que la persona dependent pot accedir, Tramitació dels serveis i/o prestacions, com pot ser serveis de suport al domicili i Acompanyament a la persona dependent i a la seva família i seguiment de la situació.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.