Els desnonaments no entenen de barris

La Yara afronta un llançament per l'impagament de diversos mesos del lloguer del seu pis de Volpelleres


  • Comparteix:

Imatge de l'edifici on s'ubica l'immoble al barri de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'edifici on s'ubica l'immoble al barri de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

La Yara viu de lloguer a Volpelleres. En els últims anys ha tingut problemes per pagar l'habitatge com a conseqüència de la fallida de la seva empresa. Ha anat assumint les quotes segons ha pogut i ara té pendents, diu, tres mesos. Sobre ella, hi ha una sentència de desnonament perquè la propietat reclama l'immoble. El llançament s'havia d'executar aquest dimecres, però ha quedat ajornat.

La Yara té una mica més de temps, però encara no sap quant. Compta amb un informe de vulnerabilitat dels serveis socials, ja que no té cap alternativa habitacional estable i només pot optar a través dels serveis municipals set dies a un espai temporal. El seu objectiu és o bé poder acabar l'any de contracte que li queda o com a mínim tenir més temps per trobar un altre lloc.

Segons ha explicat el Sindicat de Llogateres de Sant Cugat, la propietat, però, s'ha negat a negociar. El membre del Sindicat, Miquel Ortega, ha explicat que, fins i tot, l'Ajuntament i la Generalitat han ofert garantir el pagament del lloguer els propers mesos.

Però no ha estat suficient. Els representants de la propietat, l'administradora de la finca, han rebutjat l'oferta de les administracions. A canvi, li han ofert a la Yara una setmana més i pagar la mudança. Asseguren que el deute és superior a tres mesos i que la propietat, una dona jove amb dos fills que la Yara diu que no ha vist mai, necessita l'habitatge per viure-hi.

Finalment, la comitiva judicial ha accedit a ajornar el llançament, tot i que segons ha explicat el Sindicat de Llogateres l'informe de vulnerabilitat no havia estat tingut en compte pel jutjat. De fet, la representació de la propietat ha maniestat que no volien entrar per la força i que esperaven que la llogatera entregués les claus. El que és cert és que a la porta hi havia una desena de membres del Sindicat de Llogateres i cinc mitjans de comunicació.


Miquel Ortega

No s'ha arribat a un acord perquè la propietat s'ha negat a negociar. Serveis socials i la Generalitat han intercedit i han ofert garantir el pagament del lloguer els propers mesos. La propietat s'ha negat en banda. Ella ha pagat part del deute, demostrant que té voluntat de pagar-ho.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.