Cas 'coliving': Novafinca baixa el preu 200 euros per habitació

Fa un mes, el preu de les habitacions de les quatre zones que la immobiliària oferta oscil·laven entre els 800 i els 1.000 euros


Temes relacionats

Novafinca respon a l'alarma i aclareix que el 'coliving' és una prova pilot amb una trentena de pisos ( 9/nov/23)

Què pensen els polítics del 'coliving'? A debat a la tertúlia política 'El Gall del Monestir' ( 8/nov/23)

Fer fora famílies per llogar pisos per habitacions: la nova realitat a Sant Cugat (31/oct/23)


  • Comparteix:

L'habitació tipus 'class' que ofereix Novafinca al portal Sendia Coliving / Foto: Sendia Coliving

L'habitació tipus 'class' que ofereix Novafinca al portal Sendia Coliving / Foto: Sendia Coliving

Enmig de l'alarma generada pel projecte de Novafinca d'implementar el 'coliving' als pisos que té en propietat, la immobiliària ha baixat els preus de les habitacions que oferta a quatre zones de la ciutat. Ara, el preu és a partir dels 600 euros, 200 menys que fa un mes. A la zona de Can Gatxet, fins i tot, el preu baixa fins a partir dels 250 euros. Aquest projecte de Novafinca ha arribat també al ple municipal. A l'audiència pública, el Sindicat de Llogateres ha denunciat les pràctiques 'abusives i il·legals' de la immobiliària i ha preguntat a l'Ajuntament què farà per donar-hi resposta. El regidor d'Habitatge, Francesc Duch, ha explicat que ja s'han reunit amb Novafinca i que l'empresa els ha traslladat que es tracta d'una prova pilot en una trentena de pisos de dos edificis que començarà a partir de 2024, com va explicar el CEO de la immobiliària a Cugat Mèdia. Al portal web Sendia Coliving, que és el que anuncia les habitacions del projecte de Novafinca, apareixen, pèro, quatre zones: l'Eixample, Can Gatxet, Coll Favà i el barri del Monestir.

Durant la reunió, Novafinca també els va anunciar que havien renovat 17 lloguers i que set estaven en tràmit de renovar-se. Tot i això, només dos d'aquests lloguers son a pisos on es farà 'coliving'. La resta, més d'una vintena, són lloguers a pisos d'edificis on Novafinca havia deixat de renovar els lloguers perquè vol fer reformes. Des del consistori veuen amb bons ulls aquestes reformes perquè "els pisos són molt antics", però no comparteixen la mesura de no renovar el contracte de lloguer als veïns per poder-les tirar endavant.



Pel que fa a les vies d'acció, Duch ha anunciat que han contactat amb l'Agència d'Habitatge de Catalunya i amb la Secretaria d'Habitatge de la Generalitat per traslladar la situació que s'està vivint a Sant Cugat. Des de la regidoria d'Habitatge també s'han fet reunions amb diferents serveis del consistori per estudiar les accions "a curt termini" mentre es troba la fórmula idònia de regular el lloguer per habitacions de "manera més estructural".

El projecte de Novafinca no és 'coliving'

Durant la seva resposta al Sindicat de Llogateres, Duch ha defensat que el lloguer per habitacions que vol implementar Novafinca no és 'coliving'. "La regulació dels preus de lloguer i dels pisos turístics ha provocat que alguns busquin fórmules per no quedar regulats en aquestes lleis i poder maximitzar els beneficis", ha remarcat el regidor d'Habitatge. De moment, l'Ajuntament està centralitzant des de l'Oficina Local d'Habitatge totes les queixes dels veïns afectats per copsar l'abast de la problemàtica.

Aquest model habitacional va néixer a Sant Francisco i s'ha materialitzat als Estats Units, Alemanya i al Regne Unit. Està especialment dirigit a joves emprenedors del món digital que poden teletreballar, els anomenats 'nòmades digitals'. També es promocionen explicant els serveis dels quals podran disposar els inquilins: un 'coworking', Wi-Fi d'alta velocitat, neteja setmanal, piscina, cuina equipada, entre d'altres.




Francesc Duch

Arran d'aquesta alarma que s'havia generat, ens van traslladar que havien renovat els lloguers a 17 pisos i set més estan en tràmit de renovar-se.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.