La manifestació d'Hora Bruixa contra la violència masclista, marcada per la tensió policial

Sant Cugat s'omple d'actes per visibilitzar la lluita feminista


  • Comparteix:

La manifestació d'Hora Bruixa contra la violència masclista d'aquest dissabte a la tarda s'ha vist marcada per la tensió policial. A l'inici de l'acte, a la plaça Lluís Millet, una patrulla dels Mossos d'Esquadra ha demanat a una de les manifestants identificar-se per dur una bandera de Palestina. La manifestant ha demanat explicacions per aquest fet i s'ha produït diferents empentes i molta tensió fins que la persona que duia la bandera s'ha identificat. Hora Bruixa ha condemnat aquest fet i la CUP de Sant Cugat també ha demanat explicacions al Conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, a través d'una piulada a la xarxa X (antic twitter). La manifestació, amb unes 200 persones, ha transcorregut sense incidents fins a la plaça d'Octavià i on s'ha defensat la lluita feminista i el poble palestí. L'acte ha acabat una encesa d'espelmes i de roses a terra simbolitzant les 12 dones mortes per violència masclista.


Manifestació amb tensió policial
La manifestació s'ha iniciat a la plaça Lluís Millet i s'ha aturat a la plaça Doctor Galtés per llegir un manifest a favor del poble palestí. "La nit és nostra, cap agressió, sense resposta", "Si toquen a una ens toquen a totes" i "Avui com ahir la lluita és l'únic camí". Aquestes han estat les proclames expressades durant la manifestació. Anna és la manifestant qui ha hagut d'identificar-se davant els Mossos d'Esquadra i explica els fets que ha succeït.

Actes durant el dissabte a la ciutat
Hora Bruixa ha llegit un manifest on també s'ha sumat el Sindicat de Llogateres, Abya Yala i la Xarxa de dones del barri Monestir Sant Francesc. El manifest ha estat marcat per la reivindicació del paper de la dona i l'eliminació de tot tipus de violència contra elles. A més, el Cos de dansa de l'Esbart Sant Cugat ha amenitzat l'acte amb una 'performance' que ha captivat al públic de la plaça de l'Om.

El ple de Sant Cugat dona suport a la lluita, menys el PP i VOX
Clam per incorporar tothom a la lluita contra les violències masclistes. Sant Cugat ha donat aquest divendres el tret de sortida als actes per commemorar el Dia Internacional contra les violències masclistes amb la lectura del manifest institucional que han llegit dues alumnes del cicle d'FP de Promoció de la Igualtat de Gènere. PP i VOX són els dos partits que no es van adherir a aquest manifest al qual sí que s'ha sumat l'Ajuntament a través del ple. El text reconeix el canvi profund que s'ha viscut en les darreres dècades per identificar les violències masclistes, però es pregunta per què no s'aturen i continuen estant presents.

Valldoreix clama contra les violències masclistes
El mercadet de Valldoreix s'ha tenyit de color lila per rebutjar les violències masclistes aquest dissabte, coincidint amb el Dia Internacional contra les violències masclistes. El president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés, i la vocal Susanna Casta, acompanyats de la comissionada per a les relacions amb Valldoreix, Susana Herrada, la presidenta de l'associació de Professionals i Comerciants de la vila, Olga Arróniz i una paradista del mercadet són les veus que han llegit el manifest institucional.


Anna

Em sembla molt fort que m'hagi d'identificar per portar una bandera de Palestina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.