Una cua virtual i la defensa del català: les novetats del Quinto de Nadal de Sant Cugat

L'activitat, impulsada per Cal Temerari, se celebrarà al pav 2 de la rambla del Celler del 25 al 29 de desembre


  • Comparteix:

El Quinto es va celebrar l'any passat a l'Envelat / Foto: Cugat Mèdia

El Quinto es va celebrar l'any passat a l'Envelat / Foto: Cugat Mèdia

El Quinto de Nadal arriba del 25 al 29 de desembre al pav 2 de la ZEM de la Rambla del Celler i enguany ho fa amb novetats. La popular activitat nadalenca autogestionada i impulsada per Cal Temerari ha posat fil a l'agulla per amenitzar les cues que es formen per participar en el Quinto i ha creat un sistema d'accés innovador. A l'entrada del recinte, els assistents agafaran número en funció de l'arribada i podran consultar el seu torn en un web que s'anirà actualitzant. D'aquesta manera, no caldrà que els santcugatencs facin cua a les portes del pavelló i es podran anar a gaudir d'altres activitats mentre arriba el seu torn. Per aquells que vulguin esperar a l'exterior del recinte, els organitzadors de la proposta habilitaran una barra amb menjar i beguda amb música en directe.

El Quinto també aportarà el granet de sorra en la defensa del català. El lema de l'edició d'enguany és 'Ahir, avui i demà: quinto en català". Una proposta que es tradueix en el Correllengua, una trobada amb entitats de cultura popular per reivindicar la llengua catalana i que comptarà amb la participació dels Diables de Sant Cugat, el Grup Mediterrània, els Bastoners de Sant Cugat, els Caparrots i l'Esbart. Tot plegat en una jornada el 27 de desembre que finalitzarà amb un sopar popular.

Les retallades passen de llarg

La caiguda de l'Envelat en la programació de les activitats de Nadal d'enguany per les retallades ha provocat que el Quinto torni a canviar la seva ubicació, enguany al pav 2. Tot i això, els organitzadors de la proposta han remarcat que, precisament gràcies a ser una activitat autogestionada, han pogut esquivar les retallades. "De les grans activitats de Nadal, som l'única que no hem caigut, i és perquè és una activitat autogestionada", ha remarcat Marc Berruezo, membre de l'organització del Quinto. Pel que fa al canvi d'ubicació, des del Quinto reconeixen que "seria pràctic tenir sempre el mateix espai" perquè la ciutadania el tingui "de referència" i no "generar confusions", i també per una qüestió de "logística i protocols".

Com en la darrera edició, els organitzadors de la cita nadalenca fan una crida als comerços locals perquè hi col·laborin, ja que bona part dels premis seran bescanviables en establiments de la ciutat. L'any passat s'hi van adherir un centenar de comerços. Aquells que estiguin interessats, han d'enviar un correu a premisquinto.caltemerari@gmail.com.

Taller de cotorres

Per altra banda, aquest dimecres a les 20 h, Cal Temerari organitza un taller no mixte de cotorres al seu local. Per participar-hi, cal enviar un missatge privat al compte d'Instagram del Quinto.


Marc Berruezo

Cal remarcar que som l'única activitat autogestionada del Nadal. De les grans activitats, som l'única que no hem caigut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.