Neix l'associació 'Nous Horitzons' amb l'objectiu d'ajudar a la integració dels immigrants


  • Comparteix:

El col·lectiu ofereix classes de català i treballar per participar també en els actes de cultura popular i tradicional

El col·lectiu ofereix classes de català i treballar per participar també en els actes de cultura popular i tradicional

Sant Cugat compta amb una nova associació que, sota el nom de 'Nous Horitzons' reuneix immigrants de diferents nacionalitats que volen treballar per integrar-se plenament en la nostra ciutat. Amb aquesta voluntat, el col·lectiu es marca com a principals objectius aprendre el català, integrar-se en l'àmbit esportiu i cultural i donar a conèixer entre els seus associats el funcionament de les institucions públiques, les escoles o la sanitat pública, entre d'altres.

L'associació Nous Horitzons ha aprofitat el dia de Sant Jordi, una de les principals festes de Catalunya, per fer la seva presentació pública. I ho ha fet anunciant uns objectius molt clars: integrar-se plenament a la vida de la nostra ciutat i del nostre país, i fer-ho a través de l'aprenentatge del català, el coneixement i la pràctica de les tradicions catalanes i el coneixement dels mecanismes de l'administració, l'ensenyament o la sanitat, entre d'altres.

Així ho ha explicat el president d'aquesta entitat, Marco Vargas, que ha assegurat que la seva voluntat és integrar-se a una realitat diferent aprofitant el dia a dia i les activitats quotidianes.

Marco Vargas

El principal objectiu, i al que dedicarem tot el nostre esforç, és la integració en un país diferent dels nostres orígens, aprofitant la realitat quotidiana del dia a dia.


Des de l'Ajuntament, el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, s'ha felicitat per la creació d'aquesta associació, i ha assegurat que des del consistori treballaran per fomentar una xarxa d'interrelació entre entitats de la ciutat amb la voluntat de difondre les diferents cultures que conviuen al nostre municipi.

Toni Ramon

És molt important la difusió de la vostra cultural, el coneixement de la nostra, crear una xarxa d'interrelació i començar a fer veure que la diversitat s'ha d'entendre com una cosa positiva.


Tot i que el col·lectiu 'Nous Horitzons' no s'ha presentat fins ara, ja fa prop d'un any que treballen amb la voluntat de constituir-se en associació i tirar endavant aquest tasca. Durant aquest temps, han rebut el suport de l'associació de veïns del Monestir, que ha intentat facilitar-los les diferents tasques de la vida quotidiana. Per al president d'aquesta entitat, Jordi Molgó, el fet que el col·lectiu ja s'hagi consolidat pel seu compte 'és tot un èxit'.

Jordi Molgó

La nostra intenció ha sigut de suport, d'ensenyar com vivim, en quin sistema estem, com fer alguns tràmits... I fins arribar aquí, que estem molt contents d'haver-vos ajudat a que arribeu a aquest punt.


La nova entitat, que aplega persones de diferents nacionalitats, principalment de Llatinoamèrica, s'ha presentat a la Casa de Cultura en presència d'una cinquantena de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.