Els peatges de les Fonts i dels Túnels de Vallvidrera s'encareixen des d'avui més d'un 3%

L'augment més important és el de la C-16 al tram entre Sant Cugat, Terrassa i Manresa, que puja un 3,5%


  • Comparteix:

Entrada d'un cotxe a un peatge / Foto: ACN (Gemma Sánchez)

Entrada d'un cotxe a un peatge / Foto: ACN (Gemma Sánchez)

Els quatre peatges de la Generalitat s'encareixen al voltant del 3% amb el nou any 2024. La pujada més important a partir d'aquest dilluns 1 de gener és la de la C-16 al tram entre Sant Cugat, Terrassa i Manresa, que augmenta un 3,5%. Al Túnel del Cadí, al de Vallvidrera i la C-32 a l'eix Castelldefels - Sitges - el Vendrell l'increment de les tarifes és del 3,33%. Així, per exemple, creuar el Túnel del Cadí per un turisme passa dels 13,48 euros fins als 13,92 euros actuals. Al seu torn, els túnels de Vallvidrera és 14 cèntims més cars a l'hora baixa, fins als 4,48 euros; i 16 cèntims més a l'hora punta, fins als 5,04 euros.

Les noves tarifes es fixen agafant la variació anual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) del mes d'octubre, que va ser del 3,5% a l'Estat. La fórmula també té en compte un coeficient corrector entre el trànsit real i el previst anys enrere.

A la C-16, per exemple, el peatge entre Sant Cugat i Terrassa de dilluns a divendres per un turisme passa de costar 1,62 euros a costar-ne 1,68. A la C-32, el tram entre Castelldefels i Sitges l'increment en la barrera troncal de Vallcarca és de 26 cèntims, fins als 8,05 euros.

Augmenten els descomptes a la C-16 i la C-32

A partir d'aquest 1 de gener la Generalitat també amplia els descomptes a la C-16 i la C-32. A la C-16, s'avança l'hora punta del matí a les 6.30 h en els descomptes de dies no festius, que s'apliquen a les barreres de Sant Vicenç de Castellet en ambdós sentits. A la C-32, s'incrementa fins al 75% el descompte per mobilitat obligada en el tram entre Sitges i el Vendrell amb l'objectiu de fer "més atractiva" l'autopista i alleugerir de trànsit la C-31 (actualment la bonificació és del 70%).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.