El Quinto amenitza Nadal en el seu equador amb una aposta pel català i la cultura popular

Aquesta tradició organitzada per Cal Temerari s'allarga fins aquest divendres 29 de desembre


  • Comparteix:

El Quinto de Nadal organitzat per Cal Temerari ha arribat al seu equador aquest dimecres amb una participació de més de 4.000 persones i amb la ferma voluntat d'amenitzar les festes nadalenques a Sant Cugat amb una proposta tant per grans com per petits. El Correllengua, una trobada amb entitats de cultura popular per reivindicar la llengua catalana i que ha comptat amb la participació dels Diables, el Grup Mediterrània, els Bastoners, els Caparrots i l'Esbart, ha estat la iniciativa que ha donat resposta al lema de l'edició d'enguany, 'Ahir, avui i demà: quinto en català'.

Des d'aquest dilluns, 25 de desembre, i fins aquest divendres, dia 29, el Pav 2 de la ZEM de la rambla del Celler acull aquesta tradició, que és una de les més esperades pels santcugatencs, com han explicat diversos assistents en declaracions a Cugat Mèdia, que fins i tot aposten perquè sigui una iniciativa que s'allargui més dies, sobretot les sessions infantils.

Una de les novetats d'enguany ha estat la creació d'una cua virtual, una proposta per amenitzar l'espera que ha funcionat durant els dos primers dies i que aquest dijous i divendres es tornarà a activar. "Buscàvem una fórmula per poder canalitzar tota la gent que vol entrar cada dia al Quinto i vam provar això, que no sabíem si funcionaria, però la veritat és que ha funcionat molt bé i ha permès no s'hagi d'esperar tanta estona", ha explicat a Cugat Mèdia, Mònica Vila, membre de l'organització. I és que amb aquest sistema els assistents agafen un número en funció de l'arribada i poden consultar el seu torn en un web que es va actualitzant. D'aquesta manera, no cal esperar-se al carrer fent la cua i es pot tornar a l'hora indicada i anar a gaudir d'altres propostes nadalenques mentre arriba el torn. Tot i això, per aquells que vulguin esperar a l'exterior del recinte, Cal Temerari ha habilitat una barra amb beguda.

Dijous i divendres, el Quinto continua a Sant Cugat i el darrer dia s'ha organitzat, a més, a partir de les 00.30 h la Festa de Nadal fins a les quatre de la matinada, per posar punt final a la iniciativa.


Mònica Vila

Buscàvem una fórmula per poder canalitzar tota la gent que vol entrar cada dia al Quinto i vam provar aquesta fórmula, que no sabíem si funcionaria, però la veritat és que ha funcionat molt bé i ha permès no s'hagi d'esperar tanta estona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.