Sant Cugat tanca desembre amb la millor dada de consum d'aigua de 2023

Per primer cop durant l'any passat, la ciutat va baixar del llindar dels 200 litres per habitant i dia al desembre


Temes relacionats

Sant Cugat s'escapa de la reducció de la pressió de l'aigua a curt termini (19/gen/24)


  • Comparteix:

La ciutat amb més piscines de Catalunya va tancar el 2023 amb la dada de consum més positiva dels últims 12 mesos. Segons les dades del Portal de Sequera, Sant Cugat va registrar al desembre un consum de 197 litres per habitant i dia, situant-se per sota dels 206 litres requerits amb l'entrada en emergència de sequera. El desembre també va suposar encadenar, per primera vegada, tres mesos consecutius de descens en despesa d'aigua.

Aquesta és la targeta de presentació de Sant Cugat de cara a afrontar, previsiblement a primers de febrer, la fase d'emergència 1 per sequera. El marcador de desembre mostra el segon descens més important de l'any, d'un 8,3%, per darrere de la caiguda de consum de l'agost, amb una reducció del 9,4%.

Tot i així, el consum de desembre de 2023 se situa 8 litres per sobre dels 189 litres de desembre de 2022, quan va activar-se la fase d'alerta. Aquell indicador també representava la millor dada de consum al municipi dels darrers 15 mesos.



Per què el límit de consum a Sant Cugat en emergència serà de 206 litres en lloc de 200?

Sant Cugat forma part de les localitats en situació de sequera hidrològica per tipologia i volum de consums industrials que especifica el Pla Especial de Sequera (PES). Així, Sant Cugat pot tenir una dotació addicional d'aigua en emergència de 6 litres fins arribar als 206.

Les reserves d'aigua fan el compte enrere per entrar en emergència

Aquest dijous els embassaments estaven al 16% de la seva capacitat, dos punts percentual menys que al novembre (18%) i vuit menys que a l'agost (24%). Una tendència a la baixa demolidora que portarà Catalunya a l'emergència pels volts de l'1 de febrer.

La declaració d'emergència arribarà quan les reserves baixin aquest 16%. Llavors s'aplicaran restriccions a tots els usos per garantir l'abastament per al consum humà amb caràcter prioritari. L'emergència fixa una dotació màxima de 200 litres per habitant i dia que pot baixar fins als 160 en cas d'emergència extrema.

A Sant Cugat no es reduirà la pressió de l'aigua, de moment

L'AMB, ens encarregat de distribuir l'aigua als 36 municipis metropolitans, entre ells Sant Cugat, ho té tot apunt per reduir la pressió de l'aigua a les localitats que gastin més de 200 litres per persona i dia quan s'entri en emergència per sequera. Això fa que en el curt termini la nostra ciutat, amb aquest consum de 197 litres al desembre, en quedi exclosa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.