La venda de tests de Covid i grip es dispara durant les festes a les farmàcies de Sant Cugat

La majoria ha multiplicat per 3 o 4 les vendes d'aquest tipus de test, mentre que la venda de mascaretes també augmenta però menys


  • Comparteix:

Imatge d'un test dual / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'un test dual / Foto: Cugat Mèdia

La venda de tests per saber si tens covid-19 o grip A o B ha augmentat exponencialment durant aquestes festes nadalenques. La majoria de farmàcies de la ciutat asseguren que han multiplicat per 3 o 4 les vendes respecte al novembre. Un increment acompanyat, en grau més baix, de la pujada en la venda de mascaretes.

Cugat Mèdia s'ha posat en contacte amb una desena de farmàcies de la ciutat que han confirmat un augment considerable de les vendes del nou test que determina si tens el virus de la covid-19 o el de la grip A o B. L'increment s'allarga durant tot el desembre, tot i que hi ha hagut un repunt especial just abans de Nadal, que encara continua en aquest inici d'any. De fet, algunes farmàcies asseguren que ja han venut desenes de tests en els primers dies de gener.

Com passa cada any en aquesta època, a banda de l'augment de vendes de proves i mascaretes, també hi ha hagut un repunt en vendes dels principals medicaments antigripals.

Segons dades del departament de Salut, els contagis de grip a Catalunya continuen a l'alça i la incidència ja és la més alta de les últimes temporades, des d'abans de la pandèmia de la covid-19. El pic actual de grip se situa en 153 casos per 100.000 habitants, si bé encara és inferior al dels anys anteriors a la pandèmia, quan la taxa era al voltant dels 350-400 casos. D'altra banda, actualment hi ha 727 persones ingressades als hospitals amb covid-19, 183 més que la setmana anterior, i 24 a les UCI per la malaltia, 11 més. Les dades mostren que baixen les bronquiolitis en infants, però cal esperar més dies per confirmar el final de l'onada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.