Mossèn Blai Blanquer detalla les actuacions a la Casa Abacial en el canvi de mil·leni en un nou llibre

Blanquer, que va ser rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià durant 21 anys, ha dedicat els últims cinc anys a escriure el llibre


  • Comparteix:

Mossèn Blai Blanquer, durant la presentació del llibre a la Casa Abacial / Foto: Cugat Mèdia

Mossèn Blai Blanquer, durant la presentació del llibre a la Casa Abacial / Foto: Cugat Mèdia

Mossèn Blai Blanquer ha presentat aquest dimecres el llibre 'Les actuacions a la Casa Abacial', una obra que repassa els canvis que va patir l'immoble de l'antic palau abacial entre 1997 i el 2017. El llibre és el resultat del treball realitzat per un equip multidisciplinari per Blanquer al qual ha dedicat els darrers cinc anys. A més de qui va ser rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià durant 21 anys, a l'obra també hi han participat l'historiador Domènec Miquel, l'arquitecte Antoni Codina i l'editor santcugatenc Joan Arís. El pròleg del llibre és de l'abat emèrit de Montserrat, Fra Josep Maria Soler, que contextualitza la importància històrica i religiosa de l'edifici. L'epíleg el signa l'actual rector de la parròquia, Mossèn Emili Marlès, que planteja els reptes de futur de la Casa Abacial.

El llibre es divideix en dos blocs. El primer va una descripció de l'estat de l'edifici i l'entorn a finals del segle XX i es fixa en elements com les façanes i les tres plantes de l'immoble. El segon bloc s'endinsa en les actuacions dutes a terme durant 20 anys, entre 1997 i el 2017, a la Casa Abacial.

L'exterior de la Casa Abacial a la plaça de l'Om

L'exterior de la Casa Abacial a la plaça de l'Om / Foto: Cedida



Una de les sales de l'edifici

Una de les sales de l'edifici / Foto: Cedida





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.