Minut de silenci a Sant Cugat per condemnar el feminicidi i la mort de dos nens a Barcelona

El nombre de dones assassinades el 2023 per violència masclista és de 15, 128 des del 2012


  • Comparteix:

La concentració aquest dimecres davant del consistori / Foto: Ajuntament

La concentració aquest dimecres davant del consistori / Foto: Ajuntament

Sant Cugat se suma a la condemna del crim masclista d'una veïna de Barcelona de 38 anys i el possible cas de violència vicària que va passar al barri barceloní d'Horta dilluns a la tarda. L'acte de rebuig a la plaça de la Vila, on s'ha fet un minut de silenci en record de les víctimes i en protesta pels feminicidis, ha anat presidit per l'alcalde, Josep Maria Vallès. També hi han participat membres del govern, diferents regidors del ple municipal i d'altres treballadors de l'Ajuntament.

El feminicidi de Sant Martí va passar el 29 de desembre al districte. Els Mossos van localitzar el cos sense vida d'una dona, de 38 anys, en un domicili del carrer Navas de Tolosa. La Divisió d'Investigació Criminal del cos va obrir una investigació que va permetre identificar i localitzar el presumpte autor del crim. La policia el va detenir el 5 de gener i el jutjat de violència sobre la dona 4 de Barcelona va dictar presó provisional comunicada i sense fiança el dia 8 de gener. El cas continua sota secret d'actuacions.

Pel que fa al possible cas de violència vicària d'Horta i que els Mossos estan investigant, va ocórrer dilluns a la tarda. L'home hauria matat els seus fills menors d'edat i després s'hauria suïcidat. La mare dels nens va alertar la policia que no tenia notícies de l'exmarit, que li havia de retornar els nens després de les vacances de Nadal i no van anar a l'escola el dilluns. Al domicili hi havia una forta concentració de gas i en accedir, els Bombers van localitzar els tres cossos.

On puc demanar ajuda?

Les dones que viuen una situació de violència masclista poden recórrer a una línia d'atenció trucant al telèfon 900 900 120. Funciona les 24 hores, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial. De la mateixa manera, en cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.