Les estacions de FGC de Sant Cugat ja superen la demanda prèvia a la pandèmia

Les set parades de la ciutat han acollit més de 10 milions de passatgers durant 2023


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'estació de FGC a Sant Cugat / Foto: ACN (Jordi Pujolar)

Imatge d'arxiu de l'estació de FGC a Sant Cugat / Foto: ACN (Jordi Pujolar)

El nombre d'usuaris de FGC a Sant Cugat no para de créixer. L'any passat, les set estacions de la ciutat van acollir 10,07 milions de passatgers, un 15% més respecte a l'any anterior. L'ús d'aquest servei s'ha duplicat des de 2020, quan va esclatar la crisi sanitària. Ara bé, si es compara la xifra amb abans de la pandèmia, també s'ha produït un increment: el 2019 hi havia 9,8 milions de viatgers, un 2,3% menys que l'any passat. Tot plegat són dades facilitades per FGC a Cugat Mèdia.



Per estacions, la més concorreguda és un any més la del centre, amb 4,2 milions de viatgers, un 14,1% més que el 2022. Li segueixen Valldoreix, amb 1,4 milions, i Volpelleres, amb 1,3 milions. Aquesta última, de fet, és la que més ha crescut en usuaris, amb un increment del 21,6%. L'estació de l'Hospital General ha rebut 935.666 viatgers, mentre que per la de Sant Joan han passat 902.299 usuaris. Mira-sol, amb 783.025 viatgers, i la Floresta, amb 561.020 tanquen la classificació.

Pel que fa a les Planes, l'estació es troba al terme municipal de Barcelona, tot i que dona servei a la població santcugatenca. Aquesta parada va acollir 362.585 viatgers, un 10,2% més que el 2022.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.