Sant Cugat s'escapa de la reducció de la pressió de l'aigua a curt termini

L'AMB aplicarà la mesura en els municipis amb consum superior als 200 litres per persona i dia


Temes relacionats

Sant Cugat tanca desembre amb la millor dada de consum d'aigua de 2023 (19/gen/24)

Sant Cugat provarà la reducció de la pressió de l'aigua de les aixetes en horari nocturn (29/nov/23)


  • Comparteix:

L'AMB ha anunciat la mesura aquest dijous / Foto: Cugat Mèdia

L'AMB ha anunciat la mesura aquest dijous / Foto: Cugat Mèdia

L'AMB, ens encarregat de distribuir l'aigua als 36 municipis metropolitans, entre els quals Sant Cugat, ho té tot apunt per reduir la pressió de l'aigua a les localitats que gastin més de 200 litres per persona i dia quan s'entri en emergència per sequera. Això fa que, en el curt termini, la ciutat, amb un consum de 197 litres al desembre, en quedi exclosa.

Els responsables de l'AMB s'han reunit aquest dijous amb representants dels 36 municipis metropolitans per explicar-los que un cop s'entri en emergència per sequera de nivell 1, el que podria passar l'1 de febrer, es procedirà a baixar la pressió de l'aigua de tots aquells municipis amb consums superiors als 200 litres per habitant i dia. No serà el cas de Sant Cugat, de moment, amb els últims indicadors de consum que presenta.

Actualment, l'ens supramunicipal calcula que el consum a l'àrea metropolitana se situa a l'entorn dels 170 litres persona i dia. Tot i valorar positivament aquesta xifra, el director del cicle de l'aigua de l’AMB, Martín Gullón, ha puntualitzat que determinades zones, principalment urbanitzacions, poden tenir un consum superior i que, conjuntament amb els ajuntaments, es treballarà per reduir-lo cas per cas. També han acordat mesures d'estalvi d'aigua.

S'apliqui quan s'apliqui i on s'apliqui, Gullón ha aclarit que, arribat el cas, la reducció de la pressió de l'aigua no s'implementarà mai "sense avisar" perquè la ciutadania n'ha d'estar informada per poder-se preparar.

Sobre les sancions del pla de contingència, el responsable del cicle de l’aigua de l’AMB ha explicat que aniran en funció de l'abast de les restriccions. Així, aniran des dels 30 euros per netejar un cotxe, per exemple, als 200 per omplir una piscina petita. En tot cas, des de l'AMB no es preveu a dia d'avui aplicar sancions específiques a reincidents.

Prova pilot a Sant Cugat

Al novembre, l'Ajuntament i Sorea van anunciar que iniciarien una fase de proves per reduir la pressió de l'aigua de la xarxa a les zones més poblades i en horari nocturn. El pla era actuar a les quatre vàlvules dels dipòsits de la Rabassada i del cementiri, i a la zona de Can Trabal. La prova pilot excloïa la Floresta, les Planes i Can Cortés per la seva orografia. Cugat Mèdia està a l'espera que l'Ajuntament confirmi els resultats d'aquesta prova pilot, que s'adapta al reglament de l'AMB.

Amb les dades de novembre, l'AMB ha afirmat que ha decidir reduir la pressió de l'aigua a Cervelló (282 litres), la Palma de Cervelló (278), Corbera de Llobregat (262), Sant Vicenç dels Horts (235) y Begues (213), segons publica 'La Vanguardia'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.