Comencen les obres per apuntalar i desenrunar la Masia de Can Canyameres

Els treballs d'urgència garantiran la seguretat de l'edifici perquè els tècnics puguin accedir i fer els estudis previs de la remodelació


  • Comparteix:

L'exterior de la masia / Foto: Ajuntament

L'exterior de la masia / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament ha començat les obres d'urgència per apuntalar i desenrunar la Masia de Can Canyameres, a Volpelleres, per garantir que els tècnics que estan redactant el projecte de remodelació puguin accedir-hi amb seguretat. Està previst apuntalar les estructures més malmeses de l'edifici per evitar el risc de despreniments, retirar aquelles parts que no són prou estables i treure la runa que s'ha anat generant amb el pas dels anys. La previsió és que els treballs s'allarguin uns tres mesos i tinguin un cost de 126.000 euros aproximadament.

Un cop feta aquesta actuació, els tècnics que estan redactant el projecte de rehabilitació podran entrar a l'edifici i fer un estudi geotècnic del subsòl, l'anàlisi dels materials existents i un aixecament 3D de la masia.

El futur de la masia

L'objectiu del consistori és convertir la masia en un equipament social i cultural per al barri de Volpelleres i per al conjunt de la ciutat. Fruit d'un procés participatiu per definir el pla funcional de la masia, es va acordar convertir-la en un centre cultural de proximitat que impulsi i aculli activitats socials i culturals.

Actualment, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) està redactant el projecte de consolidació estructural (rehabilitació de l'edifici) i l'avantprojecte funcional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.