La Coordinadora d'Afes denuncia que l'Ajuntament no els deixa fer un acte a favor de Palestina a la plaça d'Octavià

El govern els va oferir la plaça de l'U d'Octubre com a alternativa, però les famílies han preferit fer una concentració davant el Monestir


  • Comparteix:

Imatge de la manifestació a favor de Palestina a Sant Cugat el 27 d'octubre passat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la manifestació a favor de Palestina a Sant Cugat el 27 d'octubre passat / Foto: Cugat Mèdia

La coordinadora d'Afes de Sant Cugat ha convocat, a petició de diferents famílies de la ciutat, una concentració per denunciar el genocidi a Gaza aquest dissabte 17 de febrer a les 12 h a la plaça d'Octavià. La idea inicial de les famílies era organitzar una jornada festiva a la plaça del Monestir de les 11 h a les 14 h, però l'Ajuntament els ho va denegar perquè els van dir que la plaça no estava disponible, i els van oferir la plaça de l'1 d'octubre. La coordinadora va preguntar tres cops perquè no ho podien fer a la plaça d'Octavià, i davant el silenci del consistori, han canviat de plans i han convertit la jornada festiva en una concentració comunicada als Mossos d'Esquadra en la qual pintaran el Guernica de Picasso amb els colors de la bandera palestina. Segons Riki Benito, representant de les famílies impulsores de l'acte, volen denunciar el genocidi que l'estat d'Israel està fent a Gaza, però també les 'ingerències' de la regidoria d'Educació per impedir que es parli de la guerra a Palestina a les escoles.

En el comunicat, les famílies critiquen la "censura" que els ha imposat l'Ajuntament amb els correus a les direccions de les escoles demanant neutralitat amb el conflicte entre Hamas i Israel, i posteriorment amb la retirada d'un mural fet pels alumnes -precisament del Guernika- penjat a l'escola Pins del Vallès.

Resposta de l'Ajuntament

Cugat Mèdia ha preguntat a l'Ajuntament els motius de la denegació del permís per fer l'acte previst a la plaça d'Octavià, i la resposta ha sigut que aquest espai cèntric de la ciutat "ha tingut molts actes aquest cap de setmana de Carnaval i a més fins a altes hores de la nit", i que per aquest motiu des de la comissió de Via pública "es va proposar la plaça de l'U d'Octubre perquè ens permetia donar un respir a la plaça Octavià i evitar actes seguits cada cap de setmana en un mateix espai", segons fonts municipals.

Segons Riki Benito, a ells l'Ajuntament no els havia donat cap motiu per la denegació de l'espai, que consideren que són "motius polítics". Finalment, han decidit rebutjar l'oferta de la plaça de l'U d'Octubre "perquè se'ns desplaçava d'una plaça cèntrica i perquè no se'ns ha justificat el motiu de no fer-ho a la plaça d'Octavià sabent que està lliure".

La CUP demana explicacions

Poc després del comunicat de la coordinadora d'Afes, la CUP també ha enviat una nota de premsa per expressar el seu suport a la concentració del dia 17 de febrer i per "demanar que el govern deixi de perseguir i posar entrebancs a les expressions en suport al poble palestí". Els cupaires també demanen explicacions al govern per saber el motiu de la denegació de la plaça d'Octavià per fer aquest acte reivindicatiu.




Riki Benito

Com que se'n desplaça a una altra plaça menys cèntrica i sense un motiu justificat, hem optat per manifestar-nos

Riki Benito

Entenem que la decisió és política i que encaixa amb tots els fets que s'han anat succeïnt, des de les cartes de la regidora als centres, el prec per despenjar el Guernika al Pins...



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.