El documental de Carme Elias arriba a Sant Cugat

Els Cinemes de Sant Cugat projectaran el film el 21 de febrer a les 19.30 h


  • Comparteix:

L'actriu catalana Carme Elias / Foto: Sin Rodeos Films

L'actriu catalana Carme Elias / Foto: Sin Rodeos Films

Els Cinemes de Sant Cugat projectaran 'Mentre siguis tu. L'aquí i ara de Carme Elias', el documental de Claudia Pinto guanyador d'un Goya i un Gaudí sobre l'experiència de l'actriu catalana amb l'Alzheimer. La projecció, que anirà acompanyada d'un col·loqui, se celebrarà el dimecres 21 de febrer, a les 19.30 h, en un acte organitzat per l'Associació Dret a Morir Dignament Catalunya, les Associacions de Familiars malalts d'Alzheimer i Cugat Mèdia.

'Mentre siguis tu' comença amb una entrevista que fa anys li van fer a una encara debutant Carme Elias, on manifestava que el seu temor més gran era quedar-se en blanc dalt d'un escenari. L'acció es trasllada immediatament després al rodatge de 'Las consecuencias', un film dirigit per Claudia Pinto i protagonitzada per la mateixa actriu. Elias repeteix una vegada i una altra una mateixa escena, que no acaba de quedar com ella vol perquè s'oblida del text. L'acció retrocedeix llavors fins al moment en què Carme Elias i Claudia Pinto es coneixen, en el rodatge de 'La distancia más larga', una dècada abans. La trama simultanieja a partir de llavors el passat i el present, combinant des de visites al metge amb imatges d'estrenes de teatre i cinema del passat o moments del seu dia a dia a casa.

Amb la col·laboració de Cugat Mèdia

La directora de Cugat Mèdia, Cristina Mur, ha parlat de la participació del mitjà en l'organització de la projecció a Sant Cugat. "És un plaer per nosaltres com a mitjà poder contribuir a la visibilitat del cinema fent a casa nostra i, especialment en aquest cas, fomentar la consciència sobre la realitat duríssima de l'Alzheimer i acompanyar les persones afectades per la malaltia fent que s'hi sentin reflectides", ha dit.

Per la seva banda, la coordinadora de l'Associació Dret a Morir Dignament Catalunya de Sant Cugat, Consol Farràs, ha explicat a Cugat Mèdia la col·laboració de l'actriu amb l'entitat, mitjançant un vídeo en el qual explica per què ha signat el document de Voluntats Anticipades. Al vídeo, segons explica Farràs, l'actriu "dona a conèixer la seva decisió de no viure més quan arribi un moment determinat".






Cristina Mur

És un plaer per nosaltres com a mitjà poder contribuir a la visibilitat del cinema fent a casa nostra i, especialment en aquest cas, fomentar la consciència sobre la realitat duríssima de l'Alzhèimer i acompanyar les persones afectades per la malaltia fent que s'hi sentin reflectides.

Consol Farràs

La Carme Elias diu que ella ha pres la decisió que quan arribi un moment determinat no vol viure més i que per tant ella explica que ha fet el document de Voluntats Anticipades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.