Més de 300.000 euros per renovar la claveguera del torrent de Can Badal de Valldoreix

S'estan executant 500 metres de nou col·lector


  • Comparteix:

Estat de l'actuació / Foto: EMD

Estat de l'actuació / Foto: EMD

Els treballs de millora d'un tram de la claveguera de la riera de Can Badal de Valldoreix, pressupostats en 334.000 euros, encaren la recta final. Les obres consisteixen en la realització de 500 metres de nou col·lector, que substitueix la claveguera existent i que s'està executant el més allunyat possible de la llera. La claveguera de la riera actualment discorre pel curs llera, provocant problemàtiques d'afloraments d'aigües residuals que contaminen les aigües del torrent. Els treballs també inclouen la reparació d'un tram de 170 metres de col·lector existent, que ara ja funciona fora de la llera del torrent.

Per millorar la situació actual del col·lector es fa la instal·lació d'un nou tub de polietilè que transcorre en paral·lel a l'existent, de forma que la major part de la nova claveguera queda fora de la llera del torrent. La intervenció s'inicia en dels pous existents aigües amunt del pont del carrer Brollador, des d'on el traçat del nou col·lector es deriva pel marge del torrent, a banda dreta o esquerra, al llarg de gairebé 700 metres.

El nou traçat segueix el pendent natural de la canalització fins recuperar el traçat original, a través d'un pou de registre existent a l'alçada del passeig de Font. Al llarg del traçat del nou col·lector es realitzen una sèrie de pous de registre que serveixen per fer els canvis d'alineacions i per connectar la nova claveguera a les diverses escomeses de les finques particulars i ramals que connecten al col·lector actual.

La intervenció també inclou la creació d'una escullera, nou tram de camí i una passarel·la de pedres, que connecta el carrer de Brollador amb el torrent de Can Badal en el seu pas sota l'avinguda de Can Monmany. El nou camí tindrà una amplada de 2,70 metres i es pavimentarà amb barreja de grava i sauló.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.