Sant Cugat marca l'agenda europea del futur amb l'European Youth Parliament

L'assemblea regional s'ha celebrat al Casal de Joves de Torreblanca amb més de 150 joves d'arreu del continent


  • Comparteix:

Imatge de l'assemblea de l'European Youth Parliament celebrada a Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Imatge de l'assemblea de l'European Youth Parliament celebrada a Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Sant Cugat s'ha convertit en l'epicentre europeu de debat amb l'assemblea regional de l'European Youth Parliament, amb la participació de més de 150 joves vinguts de tot el continent aquest diumenge al Casal de Joves de Torreblanca. Aquest òrgan, creat fa més d'una vintena d'anys, vol edificar el rumb de les polítiques de joventut per a Europa. La ciutat ha acollit aquest esdeveniment des de divendres fins diumenge amb diferents debats centrats en la digitalització, l'educació o la crisi climàtica. Els santcugatencs Jordi Bravo i Fabio Lizondo són els promotors que aquest acte s'hagi celebrat a Sant Cugat. Després d'aquests dies d'intens debat s'extrauran diferents conclusions que es faran arribar a l'assemblea internacional d'aquest òrgan.

El 2022 va ser l'Any Europeu de la Joventut i aquest 2024 Sant Cugat ha volgut donar continuïtat a totes aquelles polítiques de joventut que s'han anat edificant des d'Europa. És per això que Sant Cugat, una de les ciutats amb més joves del continent, ha acollit la conferència regional de l'European Youth Parliament. De fet, fa uns quants anys que ja havia acollit un esdeveniment d'aquest tipus. La participació, amb més de 150 joves, ha servit per debatre temes de plena actualitat i nois i noies vinguts de 15 països diferents del continent europeu.

Aquests joves també han descobert Sant Cugat amb una visita guiada pel Monestir aquest divendres. El darrer dia de l'esdeveniment ha estat aquest diumenge amb l'assemblea general i on l'alcalde, Josep Maria Vallès; la regidora d'Infància, Joventut i Gent Gran, Esther Madrona; el tinent d'alcaldia d'Economia, Coneixement i Organització, Carles Brugarolas; l'eurodiputada Diana Riba; el president del PP Català, Alejandro Fernández, i els regidors del PP de Sant Cugat Álvaro Benejam. Alfredo Bergua i Estrella Salanova han assistit a l'acte.

En el torn de parlaments, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha deixat ben clar que "és una molt bona notícia que una ciutat tant jove com Sant Cugat aculli aquest tipus d'actes que aposten per temes d'actualitat". El santcugatenc i coordinador estatal de relacions institucionals de l'European Youth Parliament, Jordi Castro, assenyala que recuperem la relació de la ciutat amb un òrgan que es va crear aquí fa més de 20 anys. També ha parlat el president del PP Català, Alejandro Fernández, qui ha destacat "que l'europeisme és un valor superior i que el comparteix tothom". L'eurodiputada santcugatenca Diana Riba creu "que els valors de la Unió Europea com són la pau, l'economia i els drets humans segueixen en peu, però l'arribada de partits polítics no europeistes està fent molt mal".




Josep Maria Vallès

Sant Cugat és una ciutat jove i que rep aquest acte com una aposta per aquest segment de població.

Jordi Bravo

Sant Cugat es mereixia acollir un acte així amb una ciutat plena de joves.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.