Amnistia Internacional demana als regidors de Sant Cugat 'no estendre discursos discriminatoris'

L'entitat critica "algunes declaracions" fetes durant el ple municipal de febrer, on es va debatre sobre la immigració


Temes relacionats

Xoc de blocs i cap acord en el debat sobre immigració del ple de Sant Cugat (19/feb/24)


  • Comparteix:

Un moment del ple de febrer de 2024 / Foto: Cugat Mèdia

Un moment del ple de febrer de 2024 / Foto: Cugat Mèdia

Amnistia Internacional (AI) considera que al darrer ple municipal de Sant Cugat alguns regidors van fer declaracions que 'difonen imatges negatives sobre la immigració que poden contribuir a un clima d'hostilitat cap a certs col·lectius i a la vulneració dels seus drets humans'. En una carta adreçada a tots els regidors, l'entitat apunta que 'les autoritats tenen l'obligació de no estendre discursos discriminatoris contra individus o col·lectius'. És una valoració de l'associació que arriba després del debat plenari sobre immigració, on els grups municipals van contraposar posicionaments.

La responsable de Relacions Institucionals de l'entitat, Júlia Pérez Català, ha explicat que el que va fer saltar les alarmes van ser expressions com "arribada massiva de migrants", "volum desproporcionat ingestionable", "fluxos ingents i desproporcionats d'immigració". "És un discurs discriminatori, un vocabulari que fa augmentar els prejudicis", ha apuntat la membre d'AI. En tot cas, ha subratllat que la carta que l'associació ha fet arribar als regidors "no té res a veure amb la moció de Junts, sinó amb els discursos que es van fer durant els debats".

Per a l'entitat, cal que "totes les autoritats s'abstinguin de fer discursos que estenen l'estigmatització d'individus i minories" i les insta a "promoure polítiques adreçades a eliminar la discriminació en tots els seus àmbits i a promoure l'entesa i la tolerància". En aquest sentit, Amnistia Internacional s'alinea amb un informe del Consell d'Europa que alertava de "declaracions xenòfobes d'autoritats que vinculen la pobresa, l'atur i la falta de seguretat amb l'arribada de migrants".

No és el primer cop que AI envia una carta d'aquestes característiques a un ajuntament. Anteriorment, ja ho havia fet amb els consistoris de Ripoll i Badalona.


Júlia Pérez Català

El que vam escoltar és afirmacions com 'arribada massiva de migrants', 'volum desproporcionat ingestionable', 'fluxos ingents i desproporcionats d'immigració'... És un imaginari i un discurs que augmenta els perjudicis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.