Detenen dos homes per cometre robatoris amb força a diversos municipis de Catalunya, entre ells Sant Cugat

Els va detectar una patrulla a Barcelona


  • Comparteix:

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres passat dos homes que havien robat en domicilis de tot Catalunya. En concret, se'ls relaciona amb robatoris en domicilis de Tortosa, Tona, Súria, Sant Esteve Sesrovires, Cervera, Ripollet i Sant Cugat. La investigació es va iniciar quan a finals d'octubre de 2023, una patrulla va aturar un vehicle de lloguer a Barcelona en què anaven dues persones. Els agents van escorcollar el vehicle i van localitzar una gran quantitat de joies amagades en diversos compartiments. També van trobar estris i eines que van fer sospitar a la patrulla que les dues persones podrien dedicar-se a fer robatoris amb força a domicilis.

Fruit d'aquesta primera actuació, els Mossos van començar a investigar quina podia ser la procedència de les joies que duien i les van poder relacionar amb diverses denúncies de robatoris amb força a domicilis de poblacions de tot el territori català.

Els investigadors es van posar en contacte amb cada una de les víctimes dels robatoris, que van reconèixer les joies trobades.

El 'modus operandi' que feien servir els dos autors era sempre el mateix. En un primer moment, feien recerca de possibles pisos o cases per robar. Un cop ja tenien l'objectiu localitzat utilitzaven un document d'identitat fals per llogar un cotxe. Quan ja eren al lloc, un d'ells es quedava fora vigilant mentre l'altre saltava la tanca perimetral o escalava fins al balcó del pis per forçar portes o finestres.

El 28 de febrer, els Mossos van detenir els dos homes, de 26 i 28 anys, com a presumptes autors de 5 delictes de robatori amb força a domicilis. Van escorcollar un domicili del districte de Sant Andreu de Barcelona i van intervenir documentació falsificada, joies, mòbils i aparells electrònics, així com eines per cometre robatoris amb força. En total s'hi han recollit cinc denúncies, però els agents sospiten que podrien haver-ne comès dos més.

Els dos detinguts acumulen 15 antecedents per robatoris amb força, furts i falsedat documental. Un d'ells també s'ha comprovat que té una ordre de detenció internacional i també tenen antecedents a altres països d'Europa, concretament França i Suïssa. Van passar a disposició judicial el dia 29 de febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.