Vuit operadors de transport públic acorden oferir alternatives laborals a les víctimes de violència de gènere

Han signat el conveni les empreses FGC, TUSGSAL, Dbus, Emtusa, Alsa, TRAM, Sagalés i Vectalia


  • Comparteix:

Un dels trens que formen part de la campanya 'És delicte' / Foto: Blanca Blay (ACN)

Un dels trens que formen part de la campanya 'És delicte' / Foto: Blanca Blay (ACN)

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i altres set empreses de mobilitat, operadores de transport públics, han signat un acord per implantar la mobilitat interempresarial de treballadores víctimes de violència de gènere. L'objectiu del conveni és oferir una alternativa laboral a les víctimes per poder allunyar-se del seu agressor. La mobilitat interempresarial s'ofereix com una mesura de protecció social per a les treballadores que necessitin desplaçar-se del seu lloc de residència per motius de violència de gènere.

En el cas que una dona pateixi violència masclista, l'empresa corresponent es posarà en contacte amb la resta de companyies d'aquest acord per tal de poder oferir una nova oferta laboral. Aquestes es comprometen a oferir una posició semblant a la que la treballadora tenia en el seu lloc d'origen. Tot i això, la víctima tindrà reservat el seu lloc de treball de l'empresa d'origen. Aquest acord inclou la creació d'una comissió formada per un representant de cada empresa que gestionarà la petició de cada treballadora.

FGC, DIREXIS TUSGSAL, Dbus, EMTUSA, Alsa, TRAM, Sagalés i Vectalia han signat l'acord, sota l'empar de la Llei Orgànica 1/2004, que també ofereix la possibilitat de concedir el dret d'atur si es necesita aturar el contracte d'immediat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.