Famílies de Sant Cugat demanen seguretat als entorns escolars després de l'atropellament d'una menor

No és el primer incident que es registra a l'entrada o sortida d'una escola


  • Comparteix:

Zona de l'escola Joan Maragall / Foto: Cugat Mèdia

Zona de l'escola Joan Maragall / Foto: Cugat Mèdia

La Coordinadora d'Afes de Sant Cugat i Revolta Escolar demanen a l'Ajuntament que garanteixi la seguretat dels infants als carrers i, sobretot, en els entorns escolars. La petició arriba després que una menor de tres anys hagi estat atropellada per una moto aquest dimecres al passeig de la Creu, un carrer vianantitzat on s'ubica l'escola Joan Maragall. Segons ha pogut saber Cugat Mèdia, les lesions de la menor no són greus, però requeriran recuperació. Des dels dos col·lectius alerten que molts centres escolars tenen entrades i sortides perilloses, sobretot per la massificació de vehicles.

Fa unes setmanes, l'escola L'Olivera ja advertia de la situació d'inseguretat pel pas de vehicles. Segons la direcció i l'Afa de l'escola, la circulació i estacionament de cotxes ha provocat tres o quatre 'ensurts' en els últims mesos, i, per això, reclamen a l'Ajuntament que reforci la seguretat en aquest entorn.

De fet, la comunitat educativa de Sant Cugat ja està treballant amb l'Ajuntament en una xarxa de camins escolars al centre que, entre altres coses, ha de millorar la seguretat en la mobilitat als entorns escolars. Des dels dos col·lectius demanen que, una vegada identificats els camins escolars en aquest procés de participació, es comencin a executar perquè siguin visibles per als vehicles i els usuaris. Tot i això, recorden que l'objectiu final ha de ser "l'absoluta pacificació dels entorns escolars".

El 52% dels alumnes i les famílies van a peu a les escoles del centre de Sant Cugat, segons dades d'aquest mateix procés participatiu.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.