'Pau i ciutadania' a la 17ena edició de la Universitat Internacional de la Pau


  • Comparteix:

'Pau i ciutadania' és el lema de la dissetena edició de la Universitat Internacional de la Pau, que va presentar-se ahir. Les sessions, que començaran el dia 17 de juliol, volen constituir-se com una plataforma que dibuixi una solució pels conflictes actuals.

La present edició de la Universitat Internacional de la Pau vol continuar amb la nova etapa impulsada l'any passat, amb el canvi de l'equip organitzador. Amb forces més que renovades, la Universitat ofereix una ampli ventall de conferències, taules rodones i activitats culturals que no volen deixar indiferent a ningú.

Seran cinc dies en què el debat i l'anàlisi s'abordaran des de diversos blocs: justícia i seguretat mundial; globalització de la democràcia; la cultura de la pau; el cas d'Europa; i Educació per la pau. La dissetena edició de la Universitat tindrà, enguany, un caràcter marcadament local. Ho explica el president de la Fundació Internacional Per la Pau, Arcadi Oliveres:

Arcadi Oliveres

Aquesta sessió de la Universitat Internacional de la Pau ha comptat amb la col.laboració de molts sancugatencs


La Universitat Internacional per la Pau rep, com sempre, el suport de la Diputació de Barcelona. Dolors Renau és cap del Gabinet d'Integració Europea i Solidaritat i ha explicat que l'autèntic problema que s'erigeix a nivell mundial és la violència:

Dolors Renau

Quan hi ha violència, la resta de solucions són impossibles


Des de l'Ajuntament de Sant Cugat, la regidora de Serveis Personals, Àngels Ponsa, ha subratllat la important tasca que realitza la Universitat en el foment i l'educació per la pau:

Àngels Ponsa

Aquesta és una universitat que vol ser el timó que esdevingui un teixit solidari


La presentació de la dissetena edició de la Universitat Internacional de la Pau va culminar amb una conferència centrada en el paper de la dona a l'Orient Pròxim. Jan Dark Mene és ciutadana palestina i va centrar el seu discurs en la difícil situació que viuen les dones en aquests territoris:

Jan Dark Mene

La dona lluita per ser palestina i per ser una dona lliure


La Universitat Internacional de la Pau obrirà les portes des del dia 17 fins el 23 de juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.